Home Receptenhoofdgerechten 10x lekker Surinaams koken


Surinaamse roti kip masala kerrie recept kousenband aardappelen

10x lekker Surinaams koken

door admin

Op deze pagina vind je de lekkerste Surinaamse recepten uit onze collectie. De Surinaamse keuken is heel uitgebreid en kent vele lekkere gerechten. Denk maar eens aan Pom, Roti of Surinaamse bami. Ook (een broodje) zoutvlees en telo met bakkeljauw mogen natuurlijk niet in deze lijst ontbreken.

Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen gek zijn op deze keuken. Gelukkig kun je al deze gerechten ook prima zelf maken. Met onze eenvoudige en duidelijke recepten lukt het jou zeker om de lekkerste Surinaamse gerechten op tafel te toveren!Er is tegenwoordig veel vraag naar deze Surinaamse recepten. Veel mensen hebben het eten uit Suriname geproefd in een restaurant of eenttentje en willen zelf ook aan de slag met de gerechten. Geweldig, natuurlijk – want eten is tenslotte om te delen, en zo ook de recepten!

De Surinaamse keuken

De Surinaamse keuken heeft — net als de bevolking van het land — invloeden vanuit de hele wereld. Bijvoorbeeld uit China, India en Java… maar ook uit Afrika en Zuid Amerika. De keuken van Suriname is dus een echte wereldkeuken!

Ik maak zelf ook graag gerechten uit deze veelzijdige keuken. Het heeft wat overeenkomsten met de Antilliaanse keuken, maar is zo mogelijk nóg uitgebreider. Met het gebruik van de vele soorten groenten, vlees en vegetarische ingrediënten verveelt het dan ook geen moment.

Pittige gerechten

Meestal zijn de gerechten lekker pittig. Het gebruik van Madame Jeanette pepers of ‘Scotch Bonnet peppers’ is dan ook hoog. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen hoe pittig jij de gerechten maakt.Omdat het bij ons kinderen mee-eten die niet van pittig houden, kies ik er meestal voor om achteraf sambal toe te voegen aan mijn gerechten. Zo kan iedereen zelf kiezen hoe heet hij of zij het eten wil hebben.

Aan de slag met onze Surinaamse recepten!

Goed, ik zal je niet langer ophouden… hier zijn ze dan, onze lekkerste recepten uit de Surinaamse keuken. Heel veel kookplezier gewenst!

rSurinaamse roti kip masala kerrie recept kousenband aardappelen

1. roti kip masala

Natuurlijk met stip op nummer één: Surinaamse roti met kip. We maken zowel de rotiplaat als de toppings zelf!

zoutvlees zelf maken Surinaams broodje zoutvlees recept

2. Surinaams (broodje) zoutvlees

Want Surinaams zoutvlees kun je natuurlijk in de winkel kopen, maar zelfgemaakt is het véél lekkerderzelf roti maken rotiplaat rotiplaten rotipannenkoek recept

3. Gevulde rotiplaten

Het recept voor de lekkere Surinaamse rotiplaten die gevuld zijn met gemalen gele erwten

masala zelf Hindoestaanse massala maken recept

4. Hindoestaanse Masala

Hindoestaanse masala (of massala) is een mengsel van specerijen. Ook dat kun je in de meeste toko’s vinden, maar zelf maken geeft je meer vrijheid en is natuurlijk lekker vers!

Surinaamse telo met bakkeljauw teloh cassave recept

5. Telo met bakkeljauw

De lekkerste gebakken cassave (frietjes) met heerlijk kruidige bakkeljauw / zoutvis. Maak deze Surinaamse klassieker nu zelf met ons recept!

roti rotiplaat rotivel recept paratha buss up shut

6. Paratha (buss up shut) roti

Een andere soort roti, die niet gevuld wordt. Door de roti met roomboter te bestrijken krijgen de platen hun flinterdunne en fluweelzachte laagjes

tajerblad tayerblad tayawiri recept soulfood

7. Gestoofd Tajerblad

Surinaams tajerblad (of tayerblad) is een heerlijk zachte bladgroente. Nóg zachter dan spinazie en boordevol smaak!

boiled green peanuts pinda herebe gekookte rauwe doppinda's

8. Boiled green peanuts

Gekookte pinda's zijn écht even wat anders. Ze lijken na bereiding misschien nog 't meest op olijven. Ook op de Antillen eten we ze zo. We noemen ze dan pinda hasábang bang steaks grey snapper surinaams eten recept

9. Bang bang steaks met salsa

Bang bang is een vis die in Suriname veel voorkomt. We bakken ze in dit recept lekker krokant en serveren er een eigen salsa bij.

Surinaamse bami vegan spaghetti tjauw mien recept

10. Surinaamse bami

Surinaamse bami is het perfecte bijgerecht. Je maakt deze bami heel eenvoudig met ons recept. Ook lekker om later nog 'ns op te bakken!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Probeer ook eens...

Translate »
Send this to a friend