Home Receptengebak Banana Celebration Cake
banana celebration cake coffeelicious bonne maman

Banana Celebration Cake

door admin

Deze ‘banana celebration cake’ maak je met banaan, chocoladecake en dulce de leche. Dat laatste is een soort karamel op basis van gecondenseerde melk die héél lang gekookt is. Omdat we gebruik maken van ’n bakmix en dulce de leche uit ’n pot staat deze speciale cake toch zó op tafel!

Bonuspunten: omdat je de banaan in de bodem van het bakblik meebakt, hoef je de cake na het bakken niet meer te versieren.

Je kunt de celebration cake na het bakken minstens ’n dag op kamertemperatuur of 3 dagen in de koelkast bewaren. Als hij het zo lang uithoudt, natuurlijk…

Coffeelicious en Bonne Maman

Deze celebration cake is mijn ‘twist’ op de samenwerking tussen Coffeelicious en Bonne Maman. Die laatste ken je natuurlijk van de heerlijke jam, maar wist je dat Bonne Maman tegenwoordig ook heerlijke hazelnootpasta maakt? Met maar liefst 20% hazelnoten, dus bijna het dubbele van de bekende concurrent!

Een ander nieuw product uit hun assortiment is de dulce de leche die ik voor dit recept gebruik. Dulce de leche kun je zelf maken, maar het proces duurt enorm lang (zeker zo’n 4 uur). Wat is er dan fijner om ’n potje te kunnen kopen?

De andere partner uit deze collab is mijn eigen favoriete koffiezaakje uit Dordrecht. En eigenlijk is koffiezaakje ’n belediging, want bij Coffeelicious serveren ze heerlijke taarten, panini en pancakes. Mijn favoriet: hun heerlijke avocado toast!

Kom je nou niet ‘hier uit de buurt’, dan hoef je het lekkers van Coffeelicious tóch niet te missen. Sinds een aantal jaar verkopen ze namelijk ook bakmixen waarmee je thuis je eigen versie van hun beroemde scones of taart kunt maken. In dit geval gebruikte ik dus de mix voor celebration cake!

Dit recept is voor 8 porties of een taart van 20 cm doorsnede.

Ingrediënten:

  • 1x celebration cake bakmix (Coffeelicious)**
  • 1 ei, geklutst
  • 110 ml volle melk
  • 55 ml zonnebloemolie
  • 50 ml heet water*
  • 2 el Dulce de Leche (Bonne Maman)**
  • 2 bananen, in plakjes
  • Roomboter, om in te vetten

*Ik gebruik minder water dan aangegeven staat op de verpakking. Dit doe ik, zodat de bananenplakjes en de dulce de leche niet gaan drijven in het beslag.

**Je vindt de cakemix en de Dulce de Leche in ieder geval bij Albert Heijn

Bereiding banana celebration cake

Vet een bakblik van 20 cm in met roomboter en smeer een laagje dulce de leche op de bodem. Snijd de bananen in plakjes en verdeel die over de bodem van het bakblik.

Maak nu het cakebeslag door een ei te klutsen met de zonnebloemolie en de melk. Zeef de celebration cake bakmix in een grote schaal en doe hier het eimengsel in. Roer goed en voeg daarna beetje bij beetje het hete water toe.

Roer het beslag goed door, totdat het glad is. Verwarm ondertussen de oven voor op 175°C.

Stort het beslag nu bovenop de plakjes banaan in het bakblik. Bak de celebration cake tenslotte in 40 minuten gaar, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

Na het bakken keer je de cake om op een bord, zodat de bananenplakjes bovenop liggen. Eet smakelijk!

  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk
Summary
Recipe Name
Banana Celebration Cake - met banaan en dulce de leche
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 915 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend