Het lijkt misschien onwerkelijk: een Antilliaanse taart zonder suiker. “Hoe dan? Jullie zijn toch van die enorme zoetekauwen?” Klopt! En daarom is deze bolo di wortel zonder suiker ook niet minder zoet dan normaal. Hij smaakt eigenlijk hetzelfde als het origineel – dus met lekker veel specerijen en een flinke laag frosting. Ook zonder suiker!
Taart is iets wat je elke dag wel zou willen eten. Geen goed idee natuurlijk, omdat het enorm veel calorieën bevat. Die komen deels door de suiker die in de cake en de frosting zit. Dat gaan we vandaag anders doen. De suiker gaan we namelijk vervangen met ’n makkelijk product dat helemaal geen calorieën bevat.
Ben je op zoek naar het traditionele recept voor de Antilliaanse bolo di wortel? Die heb ik hier voor je!

Suikervervangers van Sukrin
Sukrin heeft een aantal producten op de markt gebracht waarmee ’n suikervrije taart wel héél makkelijk te maken is. Geen gedoe met druppeltjes vloeibare zoetstof of bergen aan poeder, want met de suikervervangers van Sukrin kun je suiker gewoon 1 op 1 vervangen. Dat betekent dat je dus je normale recepten kunt aanhouden. En dat is wel zo fijn!
Voor dit recept gebruikte ik ‘Sukrin Gold’ ter vervanging van de bruine suiker in de cake. Daarnaast heb ik de ‘Sukrin Icing’ gebruikt om de frosting mee te maken. Het beste van alles? Deze suikervervangers bevatten helemaal geen calorieën. Dat scheelt natuurlijk enorm.
Van dit recept maak je één suikervrije bolo di wortel van zo’n 24-26 cm doorsnede.
Ingrediënten:
Voor de cake:
- 4 eieren
- 300 gr bloem
- 250 gr Sukrin Gold
- 175 ml zonnebloemolie
- 400 gr wortelen, geraspt
- 75 gr gepelde walnoten
- 1 zakje (16 gr) bakpoeder
- 2 tl kaneel
- ½ tl gemalen kruidnagel
- ½ tl gemberpoeder
- een snufje zout
- boter of olie om in te vetten
Voor de frosting:
- 100 gr roomboter, op kamertemperatuur
- 100 gr roomkaas
- een dopje vanille essence
- 200gr Sukrin Icing
- (optioneel) gemengde noten ter versiering

Bereiding van de suikervrije bolo di wortel
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een bakblik (ca. 24cm) in met boter.
Rasp de wortelen en hak de walnoten in kleine stukjes. Zet apart. Klop de eieren met de Sukrin Gold tot een romige massa. Meng de olie hier door.
Zeef vervolgens de bloem met het zout, de kaneel, de gember, de kruidnagel en het bakpoeder. Meng dit door de eieren. Voeg nu ook de wortelen en walnoten toe. Roer alles goed door elkaar tot een glad beslag ontstaat.
Stort het beslag in de vorm en bak de cake ongeveer 60 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake helemaal afkoelen en snijd hem daarna éénmaal door midden.
Voor de frosting van de bolo di wortel meng je als eerste de boter met de Sukrin Icing. Klop dit daarna tot een luchtige massa. Roer nu de roomkaas en vanille erdoor, totdat het een stijve crème wordt. Zet de frosting tenslotte minstens een uur in de koelkast.
Besmeer de bovenkant van de cake (en eventueel de zijkanten) met frosting. Versier de bolo di wortel met de gemengde noten. Eet smakelijk!
Probeer ook eens…
Op zoek naar meer Caribische gebakrecepten? Probeer dan ook eens deze lekkere pineapple upside down cake!
- Dit artikel is tot stand gekomen i.sm. een bedrijf of merk





Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.