Home inspiratie Eten bij Chef Quincy in Rotterdam
chef quincy rotterdam

Eten bij Chef Quincy in Rotterdam

door admin

Deze week probeerde ik de Surinaamse gerechten van Chef Quincy. Mijn ervaring lees je in dit artikel!

Op de meeste zaterdagen geef ik kookworkshops in de Markthal in Rotterdam. Een geweldig feest waarbij we samen lekkere, Antilliaanse gerechten maken. De workshops duren tot half 5 en daarna ben ik zeker nog een goed uur bezig om de kookstudio weer op te ruimen en schoon te maken. En daarna is het tijd om naar huis te gaan.

Je raadt het al: na zo’n lange dag lesgeven, koken en schoonmaken heb ik meestal geen zin en tijd meer om thuis nóg eens te gaan koken. En laat ik op zo’n dag nou net in een stukje van Rotterdam zijn waar heel veel restaurantjes zitten. Dan is het wel heel verleidelijk om op de terugweg even ‘wat te halen’. Maar helaas (laat me maar eerlijk zijn) is mijn ervaring daarmee nogal wisselend. Ik was nog niet eerder ’n zaak tegengekomen waarbij ik zoiets had van “ik ga hier nóg eens heen”… tot nu toe dan!

Chef Quincy = Surinaamse gastvrijheid

Via Instagram kwam ik Chef Quincy tegen. Hij heeft een Surinaams restaurant in de Pannekoekstraat dat dezelfde naam als hij draagt. Na een leuk gesprek stelde hij voor dat ik deze zaterdag na de workshop bij hem langskwam en dan zou hij wat lekkers voor ons maken. En laat ik kort zijn: hij maakte geen grappen! Het was precies wat je zou verwachten wanneer je denkt aan die beroemde Surinaamse gastvrijheid. Chef Quincy heeft ons zó ontzettend verwend dat het maar goed is dat ik niet kan blozen.

Creools-Surinaams eten bestellen

Naast de Surinaamse ‘klassiekers’, die je vaker op een menukaart tegenkomt (denk aan roti, tjauw mien en pom) kun je bij Chef Quincy ook heerlijke Creoolse gerechten vinden. Heri Heri bijvoorbeeld, of telo met bakkeljauw (gefrituurde cassave met zoutvis). Maar ook de lekkerste bruine bonen met zoutvlees en dingen als sopropo en kokosrijst.

Onze favoriet? De masoesa moksi alesi. Heerlijk gekruide gele rijst met geroosterde kip. En natuurlijk ’n stukje bojo (taart van kokos en cassave) na. In één woord: perfect!

chef quincy rotterdam

Subtiele smaken, no funny business

Ik ben niet gauw onder de indruk van een restaurant, maar dat was deze keer anders. Wat Chef Quincy’s gerechten met kop en schouders boven de rest laat uitsteken is zijn subtiele manier van koken en kruiden. Sauzen zónder een plas olie en gerechten zónder een berg smaakversterkers en zout. Het is voor ’t eerst dat ik na het eten van zo’n maaltijd niet de hele avond water moet drinken, zeg maar.

En dan nog de ultieme test: hoe was de kousenband? Stevig, groen van kleur en lekker op smaak gebracht met knoflook in ’n lichte saus. En daarom dus de perfecte tegenhanger van de kip en aardappelen in masala, zoals die bij de roti geserveerd worden.

Om een lang verhaal kort te maken… ben je in Rotterdam? Breng dan echt eens een bezoek aan dit fijne restaurant. Hopelijk kan hij dan (net als bij mij!) op de lijst met favorieten. Je vindt Chef Quincy aan de Pannekoekstraat 45C. Het restaurant is geopend van woensdag t/m zondag.

Liever een video?

In onderstaande video zie je in 20 seconden hoe mijn ervaring bij Chef Quincy was:

MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend