Home Receptenhoofdgerechten Chicken wings in yoghurtmarinade
chicken wings in yoghurtmarinade

Chicken wings in yoghurtmarinade

door admin

Chicken wings (of in het Nederlands natuurlijk gewoon kippenvleugels) zijn echt geweldig: super smaakvol, zó klaar en heel makkelijk om te bereiden. In dit recept maak ik ze met een heerlijke marinade op basis van Griekse yoghurt. Daardoor worden de wings heerlijk mals en krokant.



Je kunt de marinade het beste zo’n 2 uur voor het bakken al op de kip smeren. Zo kunnen de smaken goed in het vlees trekken. Ben je het echter vergeten, dan kan het ook net voordat ze de oven in gaan. Gelukkig maar!

Liever een video van de chicken wings?

In onderstaande video zie je in 40 seconden hoe ik de chicken wings met yoghurtmarinade maak.

Gebakken aardappelen, flatbread & groente

In de video maakte ik de wings in combinatie met gebakken aardappelen (gewoon met de kip mee op de ovenplaat), groenten en de flatbreads uit ons nieuwe kookboek ‘Soulfood & Spaghetti‘. Leuk weetje: ook in het brood gaat Griekse yoghurt!

Dit recept is voor 4 personen. Heb je meer of minder nodig? Dan kun je het gemakkelijk verdubbelen of halveren.

Ingrediënten:

  • 1 Kg kippenvleugels, gehalveerd
  • 4 cm gemberwortel, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel Curaçao Hot Chicken kruidenmix*
    (of gebruik ’n mengsel van zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder en gember)
  • olijfolie, om te besprenkelen

Bereiding chicken wings met yoghurtmarinade

Was de kippenvleugels en dep ze droog. Doe ze vervolgens in een grote schaal en rasp er de verse gember en de teentjes knoflook boven. Voeg nu de specerijen (en eventueel extra zout) toe.



Schep daarna de yoghurt op de wings en masseer de marinade goed door het vlees. Laat de kippenvleugels nu 2 uur gekoeld staan.

Verwarm de oven daarna voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verdeel de chicken wings over de bakplaat en zorg ervoor dat ze altijd met de huid naar boven liggen. Verdeel eventueel ook wat aardappelpartjes tussen de kippenvleugels.



Besprenkel het vlees (en eventueel de aardappelen) met een beetje olijfolie en bak de chicken wings in zo’n 35-40 minuten, totdat ze gaar en goudkleurig zijn. Serveer de wings heet met groenten en saus naar smaak. – Eet smakelijk!

Summary
Recipe Name
Chicken wings in yoghurtmarinade - van de Super Dushi Chef
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1463 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend