Home inspiratie Overal schilderen met edding acrylverf markers • review


edding acrylverf markers review

Overal schilderen met edding acrylverf markers • review

door admin

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met edding.

“Papa, mogen we verven?” – als je jonge kinderen thuis hebt, heb je deze vraag ongetwijfeld regelmatig voorbij horen komen. Ik hoor ’t in ieder geval een paar keer per week. Overigens is het een vraag waar ik nooit zo blij van word… want hoewel verven aan de ene kant betekent dat ze leuk, creatief bezig zijn (zonder beeldscherm!) betekent het meestal ook een hoop rommel.

Overal spetters, bakjes gekleurd water die omvallen, nat papier, vlekken in de kleding, alles erop en eraan. Meestal probeer ik de vraag dan iets om te buigen in de trant van “kunnen jullie dan niet knutselen met papier? Of anders met stiften gaan kleuren ofzo?” maar ze zijn vastberaden. Het wordt verven!

edding acrylverf markers

Daar heeft edding iets op bedacht. Want reken maar dat ik niet de enige ben die verven heel leuk vind, maar minder gek is op de rommel en de vlekken die het met zich meebrengt. En om die reden hebben ze deze handige acrylverf markers uitgevonden. Wat dat precies zijn? Stiften – maar dan met verf! Je gebruikt ze als een stift, ze knoeien niet… en toch krijg je ’n écht schilder-effect als je ermee werkt.

Via de website van edding kun je de markers bekijken. Je vindt daar ook allerlei leuke extra’s, zoals een instructievideo en een ‘generator’, waarmee je je eigen sjablonen kunt maken.


Hoe bevallen de markers?

Wij mochten deze set acrylverf markers uitproberen van edding. In de set zaten 3 canvassen, een sjabloon, een blok papier en natuurlijk de markers in verschillende kleuren en diktes. Er zit in de set ook één extra dikke ‘3D double liner’ stift, waarmee je een flinke hoeveelheid verf op het canvas kan aanbrengen. Dit kun je dan met de andere stiften — of zelfs met een kwastje — uitsmeren en mengen.

Van tevoren had ik helemaal bedacht dat ik de kinderen een lesje zou moeten geven in het gebruik van de markers, maar niks hoor: ze begrepen alledrie meteen wat ze ermee moesten doen. En het resultaat was ook direct super!

Er zit in de set één dikke verfstift waar echt een flinke hoeveelheid (dikkere) verf uit komt. Die is vooral handig om de andere kleuren door te mengen en zo een echt schilderachtig resultaat te krijgen. De overige markers (dik en dun) bevatten wat dunnere acrylverf die je als een stift opbrengt. Het zijn hele mooie kleuren en door ze te mengen kun je écht je eigen draai geven aan je kunstwerk.

Mijn eigen bevindingen

De kinderen hebben zich alledrie over de canvassen ontfermd en nadat ik er met een potlood de leeuw van het sjabloon op had getekend gingen ze aan de slag met de acrylverf markers. Zo leuk om te zien hoe ze er allemaal iets heel anders van gemaakt hebben! Zelf nam ik ’n papier van het blok dat bij de set zat en omdat ik al drie keer de leeuw had getekend, besloot ik om ’n tropisch eiland te schilderen. For obvious reasons, natuurlijk.

Tijdens mijn studie aan de kunstacademie was schilderen nooit mijn favoriete onderdeel. Geef mij maar een potlood, pen of stift om mee te werken, dan komt er wel wat moois uit. Maar met verf heb ik altijd ’n beetje moeite gehad. Ook voor mij was dit dus een geweldig mooi ‘tussenproduct’, wat me de vrijheid gaf om te tekenen zoals je dat met een stift doet, maar toch het resultaat van een schilderij te krijgen.

En wat beloofd wordt is ook helemaal waar: je maakt je werk zonder knoeien en zonder opruimen. En dat is ook wel even lekker… wij zijn dus oprecht fan!

Win leuke prijzen met de edding markers!

Wat nou zo leuk is: Alle trotse eigenaren van een setje acrylverf markers kunnen — als ze een foto van hun werk naar edding sturen — kans maken op het winnen een aantal hele leuke prijzen.

Via deze link kun je een setje acrylverf markers kopen. Wanneer je je creatie op Instagram deelt met de hashtag #naturewithedding en @edding_nl tagt, maak je automatisch kans op één van de mooie prijzen!

Probeer ook eens...

Translate »
Send this to a friend