Het is oktober en dat betekent… lekker bakken voor Halloween! Dit jaar heb ik ’n wel heel leuke (en toch makkelijke) taart voor je, namelijk deze Monstertaart. Je maakt ‘m met een luchtige chocolade biscuit die je vult met chocolademousse.
Hou je niet van pure chocolade? Dan kun je er ook voor kiezen om de monstertaart te vullen met witte chocolademousse.
Dit recept is meer ’n werkwijze dan een echt recept. Het gaat er bij ’t maken van deze taart natuurlijk vooral om hóe je hem decoreert. Het basisrecept voor de chocoladebiscuit vind je hier.

Monsters van pretzel sticks
De ‘monsters’ die je langs deze Halloween monstertaart plaatst kun je maken van pretzel sticks (of ‘zoute sticks’). Je hebt hier tegenwoordig verschillede soorten van. Ik gebruikte voor deze taart de variatie die gevuld is met pindakaas (‘pindakaas pepsels’). Gewoon uit de supermarkt, natuurlijk.
De pretzel sticks versier je daarna met decomelts en sprinkles naar keuze. Ik gebruikte chocoladerocks en suikeroogjes om de verschillende monsters te maken.
Wat betreft de verschillende kleuren kun je er voor kiezen om een aantal gekleurde decomelts te gebruiken, of juist witte decomelts die je zelf met kleurstof kleurt. Ik heb gekozen voor de laatste manier.
Decoratie van DeLeuksteTaartenshop
Deze taart maakten we in samenwerking met DeLeuksteTaartenshop.nl . Daar vind je alle decoratie, maar ook de mix voor de chocolademousse, die we voor de monstertaart hebben gebruikt. En wist je dat ze daar zelfs ’n heuse Halloween afdeling hebben waar je op ’t moment ook nog ‘ns 10% korting op krijgt?
Kies je ervoor om je bakspullen en decoratie ook bij DeLeuksteTaartenshop te bestellen? Dan kun je in het recept straks op de ingrediënten klikken om direct naar de juiste pagina te gaan. Lekker makkelijk!
Van dit recept maak je één monstertaart van zo’n 24cm doorsnede
Ingrediënten:
Als basis:
- 1x chocolade biscuit volgens ons recept
- 1 verpakking Pindakaas pepsels / zoute sticks
- 400 gr mix voor chocolademousse
- 500 ml (volle) melk
- 200 gr Decomelts (gekleurd, of i.c.m. met kleurstof)
Om te versieren bijvoorbeeld:
- Snoepoogjes
- Mini chocolate rocks (puur of melk)
- Halloween suikerdecoratie
Bereiding Halloween Monstertaart:

Maak de chocoladebiscuit volgens ons recept en laat de cake helemaal afkoelen. Snijd hem daarna in drie gelijke lagen.
Maak ondertussen de chocolademousse door de mix samen met de melk luchtig te kloppen. Dit kun je het beste doen met een elektrische mixer. Na het kloppen kun je de mousse het beste een uur in de koelkast zetten om op te stijven.
Wanneer de mousse in de koelkast staat, is het tijd om de monsters te maken. Smelt hiervoor de deco melts op héél laag vuur. Wanneer de deco melts gesmolten zijn, kun je er een beetje van op de zoute sticks scheppen. Versier de sticks daarna met suikeroogjes, chocolate rocks of andere sprinkles en laat ze op ’n vel bakpapier hard worden.
Om de taart samen te stellen begin je met ’n laag chocoladebiscuit. Hierop doe je wat van de chocolademousse. Dan weer ’n laag chocoladebiscuit, mousse en tot slot de laatste laag biscuit.
Verdeel nu de rest van de mousse over de boven- en zijkanten van de taart en smeer de taart af. Zet daarna de ‘monsters’ tegen de taart aan en versier de Halloween monstertaart tenslotte met sprinkles naar keuze. Eet smakelijk!





Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.