'Me time' tijdens het online art event 2.0 ⋆ SOULFOOD.nl
Home inspiratie ‘Me time’ tijdens het online art event 2.0
'Me time' met het online art event van Gallo Family Vineyards

‘Me time’ tijdens het online art event 2.0

door admin

‘Me time’ is een term die je tegenwoordig steeds vaker hoort. Gewoon even tijd nemen voor jezelf. Even bijkomen van je werk, huishouden of andere taken. Meestal wordt het dan in combinatie gebracht met zoiets als een warm bad nemen of een bezoekje aan de sauna. Een paar uur helemaal voor jou, waarin niets moet.

Zeker wanneer je voor jezelf werkt is het nemen van een pauze nodig, maar ook heel moeilijk! Ik heb het jullie al vaker verteld: ik ben er zelf niet zo goed in. Sterker nog… een tijdje geleden vroeg ik jullie nog om tips om even rust te nemen. Omdat ik er dus écht niet goed in ben. In mijn beleving (en dat is waarschijnlijk een erfenis van mijn Calvinistische opvoeding) is ‘niets doen’ namelijk hetzelfde als ‘tijd verspillen’ of ‘lui zijn’. Ik weet dat het niet zo is, maar wanneer het moment daar is voel ik het toch zo. Dan zie ik af van de pauze en ga ik weer dóór.

Zelfportret schilderen tijdens het online art event

Daar hadden ze bij Gallo Family Vineyards de perfecte oplossing voor! Een middagje ‘me time’, maar dan wel productief. En dat kwam in de vorm van een geweldige schilderworkshop, waarbij we met ’n groep van 8 content creators een zelfportret gingen maken in PopArt stijl. De workshop werd verzorgd door het GrachtenAtelier en de mensen van Gallo Family Vineyards zorgden voor een aantal heerlijke wijnen. Wat een gouden combinatie!

Vanwege de coronamaatregelen vond de workshop online plaats. Lekker thuis dus, via een Zoomverbinding. Lerares Noortje leerde ons de basis van het schilderen in PopArt stijl. Van tevoren hadden ze een foto van ons uitgeprint en de lijnen daarvan kon je met carbonpapier op het canvas overnemen. Daarna mocht je twee hoofdkleuren kiezen om het portret te maken. Ik koos rood-oranje voor het gezicht en het haar en blauw voor de kleding en achtergrond.

Wijn van Gallo Family Vineyards

Het was een gezellige workshop waarbij we elkaar tijdens het schilderen beter leerden kennen. ‘Me time’, maar toch samen met anderen. En dat allemaal onder het genot van een heerlijk glas Gallo wijn. Sterker nog: we mochten er zelfs twee testen! Een bruisende witte Pinot Grigio en een volle rode Cabernet Sauvignon. Beide wijnen zijn gemaakt van druiven uit Californië. Zin om ze zelf te proeven? Je vindt ze onder andere bij de Plus, Makro en Dagwinkel. Kijk voor alle verkooppunten even op de website van Gallo Family Vineyards.

Ik vond ’t daarnaast ook heel leuk om het verhaal achter dit wijnmerk te leren kennen. Het is in 1933 gestart door broers Ernest en Julio Gallo. Van Italiaanse afkomst, dus ‘Gallo’ mag je uitspreken als ‘Hallo’ in het Nederlands. Vanaf de eerste dag was het doel duidelijk: het creëren van heerlijke wijnen waar iedereen op elk moment van de dag van kon genieten. Hun motto is dan ook: “Er is een Gallo wijn voor elk moment. Wanneer het tijd is voor wijn, zeg Hallo tegen Gallo.” Geloof mij maar: dat is niks overdreven!

Voor herhaling vatbaar

Het online art event was voor mij de perfecte vorm van ‘me time’. Stilzitten kan ik écht niet, maar twee uur reserveren voor een leuke workshop waarbij je ook nog iets productiefs doet is voor mij echt super!

Ik moet eerlijk bekennen: ik heb dan wel aan de kunstacademie gestudeerd, maar met acrylverf doe/kan ik zelf niet zo veel. Ik gebruik zelf het vaakst pen en potlood, ook wanneer ik digitaal teken. Het schildren was dus echt even ‘buiten mijn comfortzone’, maar daarom ook juist zo leuk. En ik denk dat het resultaat best aardig is geworden, al is de PopArt stijl misschien niet helemaal meer terug te zien.

Het grappigste? Ik heb in mijn leven al wel héél wat (kook)workshops gegeven, maar er nog nooit één gevolgd. Ook dat was voor mij dus ’n eerste keer. Maar het beviel zó goed dat ’t zeker niet de laatste keer was. Dankjewel, Gallo Family Vineyards en GrachtenAtelier!

  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk

Probeer ook eens...

Translate »
Send this to a friend