Home Food for thought Meditation moments: 10 dagen gratis testen


meditation moments free trial

Meditation moments: 10 dagen gratis testen

door admin

Tijd voor jezelf nemen, het wordt inmiddels echt al ’n beetje een terugkerend onderwerp. Nog nooit eerder heb ik zó erg het besef en de behoefte gehad om af en toe een stapje terug te nemen en rust te pakken. En ik geef het meteen toe: het is nog steeds heel moeilijk voor me, zeker wanneer ik het helemaal alleen probeer te doen.

Maar daar heb ik sinds ’n tijdje iets op gevonden. Met de app ‘meditation moments’ van Michael Pilarczyk lukt het me daadwerkelijk om af en toe ’n kwartiertje of half uurtje in te plannen om te mediteren. Even mijn gedachten ordenen, zodat ik daarna weer dubbel zo hard aan de slag kan (hahaha, en nee – dat laatste verandert waarschijnlijk nooit!)

Waarom het me met de app wél lukt en alleen niet? Omdat er verschillende begeleide meditaties zijn, waarbij ik kan luisteren naar de stem van Michael. Die loodst je dan zó door dat kwartiertje heen zonder dat je (ik) steeds op de klok zit te kijken van ‘Hoe lang moet ik nog?’. Mediteren in stilte kan ik namelijk nog niet. Met begeleiding of met muziek lukt het me inmiddels aardig.

10 dagen free trial

Ik mag jullie trouwens iets superleuks aanbieden: een gratis 10 daagse proefperiode waarin je de premium versie van de app ‘meditation moments’ kunt uitproberen. Er is sowieso ook’n gratis versie van de app, maar de premium versie heeft natuurlijk veel meer functies.

 Zo kun je bijvoorbeeld meditatie kiezen ter ontspanning, maar ook muziektracks om je te focussen op je werk (deze functie gebruik ik zelf écht heel vaak!) en zelfs luisterboeken. En guys… deze ‘free trial’ is ook gewoon ’n keer echt vrijblijvend. Je hoeft dus niet eerst je credit card gegevens in te vullen en een lidmaatschap AF te zeggen als je niet verder wilt. Het enige dat je nodig hebt om een account aan te maken is ’n e-mail adres en de trial stopt automatisch. Eerlijke ‘business’, daar hou ik van!

Wat kun je met meditation moments?

Ik noemde net al enkele functies van de app op, namelijk mediteren en focussen. Deze twee functies zijn voor mij echt perfect. Wanneer ik aan het werk ben, doe ik oordopjes in (de mijne zijn ‘noise cancelling’) en kies ik één van de 21 muziektracks uit die onbewust zorgen voor ’n complete focus. Zo kan ik in één ruk en zonder afleiding een flink stuk tekst of een nieuw recept uittypen. Ga ik nu toegeven dat ik anders weleens elke tien minuten mijn aandacht kwijt ben? Misschien…

Daarnaast kun je dus verschillende vormen van meditatie proberen. Mijn voorkeur gaat uit naar de begeleide meditatie, waarbij je kunt luisteren naar de stem van Michael die je door een sessie heen loodst. Erg fijn als iemand anders de leiding kan nemen – ook dat zorgt weer voor ’n stukje rust. En doe jij ’t beter zónder stem? Dan zijn er natuurlijk talloze muziektracks die je kunt luisteren voor een meditatie zonder begeleiding. Het fijnste hiervan is dat je de duur van de tracks zelf kunt aanpassen. Heb je ’n kwartier of juist een uur de tijd? Dan vul je dat in en de muziek stopt autmatisch na die tijd.

10 Daagse meditatie challenge

Na het inschrijven kun je ook meedoen met de 10 daagse ‘meditatie challenge’. Hierbij krijg je gedurende de trial notificaties en tips die je helpen bij het mediteren. Ook is er ’n aantal lessen klaargezet voor échte newbies (zoals ik). Die kun je volgen, maar het hoeft natuurlijk niet. Want bij mediteren is het natuurlijk vooral: Doe wat jij het fijnste vindt. En het is bijna zeker dat Meditation Moments je daarbij kan helpen!

  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk

Probeer ook eens...

Translate »
Send this to a friend