Home Receptengebak Moelleux au Chocolat van Leonardo Hotels
moelleux au chocolat recept Leonardo hotels

Moelleux au Chocolat van Leonardo Hotels

door admin

Deze lekkere chocoladetaartjes worden ook wel ‘lava cakes’ genoemd. Weet je waarom? Omdat de kern van de moelleux au chocolat na het bakken vloeibaar blijft. Steek je lepel erin en de zachte chocolade loopt over je bord. Onweerstaanbaar lekker!

Enne… het zou zomaar kunnen dat je deze moelleux au chocolat binnenkort vaker maakt. Leonardo Hotels (waar het recept vandaan komt) is namelijk op zoek naar nieuw personeel. En dat doen ze op een wel héle leuke manier:

moelleux au chocolat recept Leonardo hotels

Inspector Leonardo – vind je baan van je leven

Leonardo hotels is een jonge, frisse en innovatieve hotelketen die gelooft dat solliciteren anders kan. Op de mooiste locaties, van bruisende steden en dichtbij luchthavens tot locaties aan de kustlijn in een groene omgeving, vind je hotels van de keten. En ze zijn op ’n unieke wijze op zoek naar hun nieuwe werknemer.

Genieten van de lekkerste lunches, topdiners, sauna’s en verwarmde zwembaden, en dit allemaal voor een goed salaris terwijl je met een vriend of vriendin in de mooiste hotels mag verblijven. Het klinkt als ’n luxe vakantie, maar het is toch écht een baan: Als ‘inspector Leonardo’ ga je drie maanden lang hotels testen, meedraaien op verschillende afdelingen en verslag doen op social media.

Waarom? Omdat ze bij Leonardo Hotels geloven dat je er zo pas écht achter komt welke baan het beste bij je past. Misschien is dat achter de bar… in de keuken… of juist op kantoor, bij de afdeling marketing of finance. Nadat je drie maanden lang alle ins- en outs van de hotels hebt gezien krijg je de perfecte baan aangeboden. Die dus helemaal bij jou past!

Hoe werkt het precies?

Als je geïnteresseerd bent geworden in het concept ‘Inspector Leonardo’, dan heb ik nog meer goed nieuws voor je. De functie is namelijk niet alleen leuk, het betaalt ook nog ‘ns tussen de €2000,- en €2300,- bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek. Solliciteren mag door middel van de klassieke brief, maar ook door bijvoorbeeld een video of vlog in te sturen.

Meer weten? Alle info & de mogelijkheid om te solliciteren vind je via deze link.

Het recept voor de moelleux au chocolat

Zoals gezegd komt dit recept voor moelleux au chocolat uit het Chef’s! Food & Drinks restaurant van Leonardo Hotels. Het recept is voor 5 taartjes

Ingrediënten:

  • 100 gr pure chocolade
  • 100 gr roomboter
  • 40 gr tarwebloem
  • 40 gr suiker
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
moelleux au chocolat recept Leonardo hotels

Bereiding Moelleux au Chocolat

De boter laat je op zacht vuur smelten, en wanneer gesmolten roer je de chocolade er doorheen, tot een gladde massa, maar niet te lang op het vuur! De suiker, de dooiers, en de eieren klop je goed op, tot een mooie luchtige massa, met de keukenmachine ( het makkelijkst ) en anders met de hand.

Wanneer de massa goed luchtig is, en de volume is toegenomen dus, voeg je de bloem toe, met een zeef, en spatel je dit tot een gladde massa. Als laatste meng je de boter-chocolade massa met de rest, en zorg voor een goede gladde emulsie, dus alles goed gemengd met elkaar.

Vet koffiekopjes of kleine ovenschaaltjes goed in met boter, daarna strooi je er wat bloem over, niet te veel! Vul de kopjes nu tot drie kwart. Het beste is, wanneer je dit een dag van te voren klaarmaakt, en 1 nacht in de koelkast wegzet, komt het product beter tot zijn recht, en bakt hij ook beter!

Plaats de kopjes in een voorverwarmde oven van 180/190 gr. Celsius, en na ongeveer 10-15 minuten zijn de moelleux au chocolat klaar, afhankelijk van de grote van het kopje/schaaltje. Wanneer men de taartjes uit de oven haalt, direct storten (ondersteboven dus) op het bord waar je het dessert op mee geeft.

De kern van de moelleux au chocolat moet nog vloeibaar zijn, en de rest niet te droog. – Eet smakelijk!

Liever een video?

Bekijk in onderstaande video in 30 seconden hoe ik de moelleux au chocolat maak:

  • Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Leonardo Hotels
Summary
Recipe Name
Moelleux au Chocolat van Leonardo Hotels
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2057 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend