Home inspiratie Gezond, makkelijk en plantaardig: Plant B!


Plant B vegan maaltijden reiew Soulfood

Gezond, makkelijk en plantaardig: Plant B!

door admin

Plant B? Wat is dat dan? De meesten van jullie weten het: wij wonen niet in de grote stad. In de stad is lekker eten. Als je ’n keer geen zin of tijd hebt om te koken, kun je daar met gemak wat bestellen en laten thuisbezorgen. In een dorp werkt dat wat anders. Dan kun je — net zoals wij hier — kiezen tussen patat, pizza en babi pangang. Ook lekker, maar niet zo verantwoord natuurlijk.

Met kant-en-klaar maaltijden heb ik helaas ook niet zulke goede ervaringen. Meestal zijn ze smakeloos en alsnog volgepropt met allerlei slechte ingrediënten. Durf ik te zeggen dat ik inmiddels de oplossing heb gevonden voor het probleem? Ja hoor! En het heet… Plant B!

Goed eten op de automatische piloot

Bij Plant B bestel je online vegan maaltijden die diepvries worden geleverd. In heel Nederland, dus ook in de dorpjes! En die maaltijden zijn niet alleen compleet verantwoord (want: plantaardig, gebalanceerd en gemaakt van pure ingrediënten) maar ook nog eens hartstikke smaakvol!

En even zonder geintjes – als deze Antilliaan zegt dat het goed gekruid is, dan mag je ervan uitgaan dat het met de specerijen écht wel goed zit.

Online samenstellen en bestellen

Via de website van Plant B kun je zelf een maaltijdpakket samenstellen en laten bezorgen. Je kunt daarbij trouwens kiezen tussen ‘normale’ en ‘XL porties’. Dat laatste is voor als je échte grote trek hebt, want de normale porties waren voor mij echt meer dan groot genoeg.

Elke maaltijd bestaat uit lekker veel groenten, rijst, pasta of spelt en plantaardige proteïnen. Lekker gekruide tempé bijvoorbeeld, of pulled jackfruit. Zó lekker allemaal!

Ons oordeel over Plant B

Wij mochten een box met maaltijden testen  en die waren echt allemaal boven verwachting lekker. Misschien een vooroordeel wat niet helemaal terecht is, maar van tevoren had ik natuurlijk mijn twijfels over een maaltijd die je in de oven of magnetron kunt opwarmen. Maar de boxen van Plant B zijn écht niet te vergelijken met de kant-en-klaar maaltijden die je al kent.

Mijn favoriet was de Indian ‘Pumpkin Curry‘ met goed gekruide tempé, pompoen en spelt. De spelt had zelfs na het opwarmen een lekker stevige bite. Linda ging voor de ‘red dragon BBQ bowl’ met rijst, kimchi, jackfruit en Koreaanse bbq-saus. Die was goed spicy!

Dus… je hoeft nu niet langer te kiezen tussen gemak, gezond en lekker. De maaltijden hebben zijn gewoon alledrie!

15% korting op de Plant B maaltijden

Natuurlijk sluit ik dit artikel niet af zonder ook iets leuks voor jullie toe te voegen. En dat is een kortingscode waarmee je maar liefst 15% korting op je eerste box krijgt. Wanneer je je maaltijden bij Plant B bestelt kun je bij het afrekenen de code SOULFOOD_15 invullen en dan wordt de korting automatisch berekend. Eet smakelijk!

  • Dit artikel op Soulfood.nl is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk

Probeer ook eens...

Translate »
Send this to a friend