Home Receptengebak Regenboogkoekjes met Barefoot wijn
regenboogkoekjes met witte wijn Barefoot

Regenboogkoekjes met Barefoot wijn

door admin

Oud en nieuw wordt dit jaar weer soberder dan je zou willen. Maar dat neemt niet weg dat je er thuis geen gezellig feestje van kan maken! In samenwerking met Barefoot maakten wij deze geweldige regenboogkoekjes… mét witte wijn natuurlijk!

De smaak lijkt een beetje op het vriendschapsbrood dat je vroeger van klasgenoten kreeg. Lekker zoet en met een ondertoon van de wijn. Wij zijn er thuis echt gek op. En na het bakken in de oven hoef je je over de alcohol natuurlijk ook niet meer druk te maken.

Je kunt deze koekjes natuurlijk ook zonder kleurstof maken. In dat geval worden ze héél lichtbruin van kleur. Maar voor de gelegenheid gingen wij voor de ‘full rainbow’! Hartstikke feestelijk!

Pinot Grigio van Barefoot

Omdat we met Barefoot samenwerken, gebruiken we voor dit recept hun lekkere Pinot Grigio. Natuurlijk kun je eventueel ook andere witte wijn gebruiken. Barefoot gelooft dat het leven leuker is als we samen zijn. Daarom is het de missie van Barefoot om iedereen kennis te laten maken met wijnen die leuk, smaakvol en betaalbaar zijn.

En niet alleen dat… maar wist je dat Barefoot zich ook al sinds 1988 keihard inzet voor de LGBTQ+ gemeenschap? Het wijnmerk is in 1965 in Californië ontstaan en al decennialang staan ze voor inclusiviteit, diversiteit en een positieve boodschap. En daar komt natuurlijk weer die regenboog bij kijken!

Waar de meeste merken terugdeinzen om zich te mengen in deze maatschappelijke discussie, staat Barefoot op de barricades om te strijden voor gelijkheid.

Sinds 1995 maakt het team van Barefoot meer dan 30 verschillende soorten wijn en die zijn naast lekker ook nog ‘ns vriendelijk geprijsd. Je kunt deze Californische wijn in Nederland onder andere vinden bij PLUS, Poiesz, Hoogvliet, Makro en online via perfectewijn.nl

Van dit recept maak je ongeveer 25 regenboogkoekjes

Ingrediënten:

  • 500 gr tarwebloem
  • 250 gr kristalsuiker
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 125 ml witte Barefoot wijn
  • 1/2 tl bakpoeder
  • een mespunt zout
  • optioneel: voedingsmiddelenkleurstof

Bereiding regenboogkoekjes

Neem een grote kom en meng daar de olie met de wijn in. Voeg er vervolgens ook de kristalsuiker en het zout aan toe. Voeg als laatste de bloem en het bakpoeder toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.

Maak een mooie bal van het deeg en laat deze in de kom (afgedekt met plasticfolie) ongeveer 30 minuten rusten.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verdeel het deeg nu in zes gelijke stukken en kleur ze in verschillende kleuren met wat kleurstof. Rol één van de kleuren uit tot een lap van zo’n 10×25 centimeter en smeer de bovenkant in met wat eiwit. Rol ook de tweede kleur uit en leg die bovenop de eerste. Herhaal dit, totdat je alle kleuren hebt opgestapeld.

Nu kun je het deeg met een scherp mes in plakken van zo’n 5 mm dik snijden. Als het goed is, heb je nu koekjes in regenboogkleuren.

Leg de koekjes vervolgens op de bakplaat. Laat wat ruimte tussen de koekjes vrij!

Bak de witte wijn koekjes in ongeveer 15-18 minuten gaar en goudbruin. Eet smakelijk!

Summary
Recipe Name
Regenboogkoekjes met Barefoot wijn
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1041 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend