Home inspiratie Remastered Experience: Oude kunst in een hypermodern jasje
Remastered experience in Rotterdam review

Remastered Experience: Oude kunst in een hypermodern jasje

door admin

Voor mijn verjaardag kreeg ik dit jaar ’n wel héél leuke uitnodiging: een dagje ‘oude’ kunst, zoals ik het nog nooit had gezien. En wel bij de Remastered Experience in Rotterdam. Daar ontmoeten de Oude Meesters (zoals Van Gogh, Rembrandt en Jeroen Bosch) de nieuwe meesters in een hypermoderne digitale kunstvoorstelling waarin je helemaal ondergedompeld wordt.

Dat zijn grote beloftes hè? En ik zal het maar vast verklappen… die beloftes worden in de ongeveer 60 minuten durende ‘experience’ helemaal waargemaakt!

De Remastered experience is trouwens ook heel geschikt voor gezinnen met kinderen in verschillende leeftijden (vanaf 6 jaar). Dat is tamelijk uniek voor ‘n uitje. Wij bezochten ‘m met onze drie kinderen van 9, 11 en 16 en ze waren allemaal enorm onder de indruk. Net zoals papa en mama, overigens.

Remastered experience in Rotterdam

Onderaan de Erasmusbrug (even zoeken, maar uiteindelijk prima bereikbaar) vind je het gebouw waar de Remastered Experience plaatsvindt. Bij binnenkomst is daar meteen de eerste verwondering: een metershoog videoscherm waar je je eigen tekening tot leven kunt laten komen.

Die tekening kun je gewoon ‘ouderwets’ met stift op papier maken en vervolgens in het speciale apparaat laten inscannen. Vervolgens zie je jouw creatie terug op het scherm terwijl het interactie heeft met de creaties van anderen. Onze kinderen hadden hier zó veel lol mee dat ze het bijna jammer vonden dat ze daarna naar de ‘echte’ voorstelling moesten gaan. Eventjes maar hoor, want ook daarna vielen ze van de ene in de ander verwondering

Sprookjesachtige wereld

Daarna begint de experience dus eigenlijk pas écht en kom je via een donkere gang langs sprookjesfiguren die gebaseerd zijn op de schilderijen van Jeroen Bosch. Zij wijzen je de weg naar de eerste interactieve kamer, waar je in een enorme onderwaterwereld terechtkomt. Vissen, koraal, alles!

En het leukste: je bent zelf deel van het kunstwerk. Want de vissen en het koraal reageren dus op jouw aanwezigheid. Je kunt ze naar je toe laten zwemmen of juist wegjagen. Wat een prachtig staaltje techniek zeg!

Remastered experience in Rotterdam review

Digitale Oude Meesters

Zonder al teveel te verklappen kan ik zeggen dat de experience steeds mooier, heftiger en intenser wordt. En als klap op de vuurpijl vind je in de laatste ruimte een half uur durende show waarbij je de kunst van de Oude Meesters in een hypermodern, digitaal nieuw jasje kunt ervaren.

Ook daar ben je zelf weer deel van het geheel en zie, hoor en ervaar je de kunst zoals je nooit eerder hebt gedaan. Met geluiden, muziek en projecties. Héél indrukwekkend en alomvattend!

Wat vonden wij?

Wij vonden de remastered experience een echte ‘once in a lifetime’ kunst-ervaring. Heel anders dan een bezoek aan een museum, zeker wanneer je de echte schilderijen al eens eerder hebt bewonderd. Zowel de kinderen als wij vonden het enorm leuk en boeiend. En alsof dat nog niet genoeg is…

Het was het eerste uitje waarvan zelfs onze 16-jarige volmondig zei: “Hier wil ik binnenkort nog eens met mijn vriendinnen naartoe!” – als je een beetje bekend bent met het gegeven dat pubers niet zo snel enthousiast zijn, weet je wat ’n compliment dat is 😉

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=-PbNsKWmdPI[/embedyt]

Zelf de Remastered Experience bezoeken:

Wil je zelf ook ervaren hoe indrukwekkend de ‘remastered experience’ is? Je kunt hem bezoeken in Rotterdam, aan de voet van de Erasmusbrug.

De experience is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Kaartjes kosten €24,50 per stuk (er is ook ’n speciaal family ticket verkrijgbaar) en zijn te koop via de website van Remastered.

MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend