Ken je de Amerikaanse S’mores? Het is een typische snack uit de V.S., die vaak gemaakt wordt bij het kampvuur of tijdens de barbecue. Meestal wordt er een marshmallow tussen een laag chocola en twee kaakjes verwarmd boven het vuur, zodat de marshmallow en chocola gaan smelten.
Super lekker, maar je hebt er dus wel ’n open vuur voor nodig. Vandaag doen we het iets anders, maar deze S’mores rolls van croissantdeeg zijn minstens net zo lekker (of zelfs lekkerder!) dan het origineel.
Ze zien er best spectaculair uit, maar toch maak je ze in ’n handomdraai.

Het deeg van Danerolles
Voor dit recept gebruiken we het ‘Petits pains au chocolat’ deeg van Danerolles. Het deeg wordt kant en klaar verkocht, in een blikje in de koeling. Na openen is het direct geschikt om te vullen en te bakken. Het beste? Ook de chocoladestaafjes zitten al in het blikje! Je hoeft er dan alleen nog marshmallows bij te kopen om dit recept te maken. (en misschien wat extra chocola of sprinkles, als je ‘fancy’ wilt doen en de s’mores rolls wilt versieren!)
Van dit recept maak je 16 s’mores rolls, omdat we het deeg voor de Petits Pains diagonaal doormidden snijden.
Ingrediënten:
- 1 blikje ‘Petits Pains au Chocolat’ deeg
- 8 marshmallows
- 16 losse blokjes pure chocola
- Optioneel: extra chocola & sprinkles, om te versieren

Bereiding s’mores rolls:
Open het blikje met ‘petits pains au chocolat’ deeg en rol het deeg uit. Snijd het deeg los op de geperforeerde lijnen en snijd elke rechthoek diagonaal doormidden. Snijd de marshmallows eenmaal doormidden, zodat je 16 kleinere marshmallows hebt.
Neem nu ook de chocoladestaafjes uit het zakje. Nu is het tijd om de s’mores rolls samen te stellen.
Leg één van de chocoladestaafjes op het breedste punt van het deeg en plaats er een halve marshmallow voor.
Neem ’n blokje pure chocola en leg die voor de marshmallow. Nu kun je het deeg oprollen, zoals je met ’n croissantje zou doen.
Leg de s’mores rolls op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven daarna voor op 180°C en bak de rolls in ongeveer 10 minuten af.
Laat ze iets afkoelen op de bakplaat, zodat de marshmallowvulling die er iets zal zijn uitgelopen weer wat steviger wordt.
Versier de s’mores rollls eventueel met gesmolten chocola en sprinkles. Eet smakelijk!
Liever een video?
In onderstaande video zie je in 30 seconden hoe ik de S’mores rolls maak:





Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.