Deze roerbakschotel met jackfruit reepjes van Rootzz of Nature is écht even anders dan anders. We maken ‘m met platte noedels, sugar snaps en cashewnoten in een lekkere zoetzure saus. Het beste van dit recept? Het staat binnen ’n half uurtje op tafel!
Het is een ideaal recept voor de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Qua smaak doet het namelijk echt niet onder voor ’n roerbakschotel met kip of ander vlees.
Jackfruit reepjes van Rootzz of Nature
De ster van deze stir fry zijn de jackfruit reepjes van Rootzz of Nature. Het is een lekkere vleesvervanger met ’n stevige bite. Op basis van jackfruit dus! Want door de vezelachtige structuur van deze vrucht is hij prima geschikt om vlees te vervangen. En ik hoor je denken… fruit? Dat is toch zoet?
In dit geval gelukkig niet! Voor de vleesvervangers van Rootzz of Nature worden namelijk onrijpe jackfruit vruchten gebruikt. En die hebben van zichzelf nagenoeg geen smaak. Zo kunnen ze dus verwerkt worden in de lekkerste producten, zoals deze reepjes. Je vindt de reepjes bij de grotere filialen van Albert Heijn en Jumbo. Let op: dit product is vegetarisch en niet vegan.
Van dit recept maak je 4 porties ‘stir fry’ met jackfruit

Ingrediënten:
- 300 gr platte (Chinese) noedels
- 2 el zonnebloemolie
- 320 gr (2 verpakkingen) jackfruit reepjes
- 1⁄2 prei, fijngesneden
- 1 blikje babymaïs
- 200 gr sugar snaps
- 3 el Chinese dark soy sauce
(eventueel vervangen met ketjap manis)
- 2 el tomatenketchup
- 1 el azijn
- 1 el kristalsuiker
- 1⁄2 tl zout
- 1 tl maïzena
- 2 tl sambal (naar smaak!)
- Een handje cashewnoten
- 1 el sesamzaadjes, om te bestrooien

Bereiding stir fry met jackfruit reepjes
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze daarna af met ruim koud water. Laat de noedels tenslotte uitlekken en zet ze apart.
Verhit nu wat olie in een wok of koekenpan en bak hierin de jackfruit reepjes op middelhoog vuur, totdat ze rondom bruin kleuren. Zet de reepjes ook even apart.
Snijd de babymaïs daarna in stukjes van 2cm en halveer de sugar snaps. Verhit daarna opnieuw wat olie in de pan en bak hierin de stukjes prei, de babymaïs en de sugar snaps op hoog vuur. Doe de groenten tenslotte bij de jackfruit reepjes.
Meng nu de sojasaus met de ketchup, de azijn, de suiker, het zout, de maïzena en eventueel wat sambal. Roer dit goed door elkaar – dit wordt straks de saus die over de noedels gaat.
Verhit voor ’n derde maal wat olie in de pan en bak de noedels op hoog vuur, terwijl je de saus in één keer toevoegt. Voeg nu ook de cashewnoten toe en roer goed, terwijl de noedels de saus opnemen.
Doe als laatste de groenten en jackfruit reepjes terug in de pan en roerbak het geheel nog enkele minuten op hoog vuur. Bestrooi de stir fry tenslotte met wat sesamzaadjes en serveer het meteen. Eet smakelijk!
Probeer ook eens…
Ben je op zoek naar meer lekkere vegan gerechten? Probeer dan ook eens onze avocadotoast met vegan kaviaar!
- Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk





Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.