Home Receptenhoofdgerechten Mexicaanse pozole rojo
mexicaanse pozole rojo traditioneel recept

Mexicaanse pozole rojo

door admin

Pozole rojo is zo’n gerecht dat je het liefst in een grote pan maakt, omdat het de volgende dag nóg lekkerder smaakt. Een stevige, kruidige soep met mals vlees, zachte hominy mais en een diepe rokerige pepersmaak. In Mexico wordt het vaak gegeten op feestdagen of bij grote familie-etentjes, en zodra je een kom voor je neus hebt, snap je waarom.

De basis is simpel: een rijke bouillon getrokken van varkensvlees (of kip, als je wilt smokkelen), gecombineerd met een pittige saus van gedroogde pepers en paprika. De hominy mais zorgt voor een lekkere bite en maakt de soep extra vullend. En dan komt het beste deel—de toppings. Witte kool, radijs, koriander en limoen maken de soep fris en knapperig, en brengen alles perfect in balans.



Dit is geen soep die je even snel in elkaar flanst. Maar geloof me, als je de tijd neemt, heb je een pan vol comfort en smaak waar je gegarandeerd van blijft opscheppen.

Liever een video?

In onderstaande video zie je in één minuut hoe ik de pozole rojo maak:

Ingrediënten

  • 300 gr witte hominy mais*
  • 1 Kg varkensvlees*
    (mix van spareribs, spek en procureur, met extra botten)
  • 2 liter water
  • 2 bouillonblokjes (kip of groenten)
  • 1 ui
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 tl zwarte peper
  • 12 teentjes knoflook
  • 3 anchopepers* (of 3 tl gerookt paprikapoeder)
  • 3 arbolpepers* (of 1 spaanse peper)
  • 1 el Mexicaanse oregano* (of 1 tl oregano en 2 tl verbena)
  • 2 rode puntpaprika’s
  • Zout naar smaar

Garnering:

  • 6 radijsjes, in heel dunne plakjes
  • een kwart witte kool, in reepjes
  • 1 limoen, in partjes
  • een bosje gehakte koriander*

Alternatieven

Als je bovenstaande ingrediënten niet kunt vinden of wilt gebruiken, dan zijn dit fijne alternatieven:



  • kikkererwten of witte bonen i.p.v. hominy mais
  • 1 Kg kippenbouten i.p.v. het varkensvlees
  • 3 tl gerookt paprikapoeder + 1 el Turkse paprikapuree (pul biber) i.p.v. de anchopepers
  • 1 spaanse peper i.p.v. de arbolpepers
  • 1 tl oregano + 2 tl verbena i.p.v. de Mexicaanse oregano
  • gehakte peterselie i.p.v. de koriander

Bereiding Mexicaanse pozole rojo

Week de hominy mais 24 uur in ruim water.

Kook het varkensvlees in 2 liter water met de bouillonblokjes, ui, laurierblaadjes, zwarte peper en knoflook. Laat dit 2 uur zachtjes trekken tot het vlees gaar is. Gebruik je kippendijen, dan duurt dit 40 minuten.

Kook de mais in een aparte pan in licht gezouten water in 30 minuten gaar. Week ondertussen de anchopepers en arbolpepers in heet water.

Zeef de bouillon en blend een soeplepel daarvan met de geweekte pepers, een ui, Mexicaanse oregano en de rode puntpaprika’s tot een gladde saus.



Giet de saus in de soep en voeg de mais toe. Pluis het vlees van de botten en doe dit ook in de soep. Garneer met witte kool, schijfjes radijs, koriander en een schijfje limoen.

Eet smakelijk!

Summary
recipe image
Recipe Name
Mexicaanse pozole rojo
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 2043 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend