In de zomer is er niks zo lekker als ’n maaltijdsalade als diner. Gewoon niet moeilijk doen met warm eten… een salade is dan alles wat je wilt! Deze salade is perfect voor bij de barbecue. De kip en ananas worden namelijk eerst gegrild. Daarna gaat er lekker frisse spinazie en rode ui bij. En avocado om ’t helemaal af te maken.
En weet je wat zo’n salade echt naar een hoger niveau tilt? De dressing natuurlijk! In dit geval maken we die van ananassap, sojasaus en appelazijn… wat bruine suiker voor ’t zoetje en als je wilt kan er zelfs wat fijngehakte hete peper in. Naar smaak, uiteraard.
Appelazijn van Tromp en Rueb
Ik ben helemaal weg van de appelazijn van Tromp en Rueb. Dat is trouwens een product van zorgvuldige fermentatie. De appelsap wordt eerst gefermenteerd tot appelcider en vervolgens tot appelazijn. Dit proces zorgt voor een heerlijk fruitige smaak die perfect past bij de ingrediënten in deze salade. En het mooiste is: het is niet alleen lekker, maar ook nog eens supergezond!
Bovendien is de kwaliteit altijd consistent, en dat proef je. En als kers op de taart is de fles gemaakt van gerecycled PET plastic. Goed voor jou en goed voor de planeet! Je vindt de appelazijn van Tromp en Rueb gewoon in de supermarkt… en ook nog eens voor een hele vriendelijke prijs!
Dit recept voor Caribische salade met gegrilde kip is voor 4 personen
Ingrediënten:
Voor de salade:
- 2 kipfilets
- 1 ananas, in plakken
- 200 gram spinazieblaadjes
- 1 rode ui, in ringen
- 1 avocado, in schijven
- Handje cashewnoten
Voor de marinade/lak:
- 3 el ananassap
- 1 el tomatenpuree
- 1 el Tromp en Rueb appelazijn
- 3 el bruine suiker
- 1 tl zout
Voor de dressing:
- 1 el Japanse sojasaus
- 2 el ananassap
- 1 el Tromp en Rueb appelazijn
- 2 el bruine suiker
Liever een video?
In onderstaande video zie je in minder dan een minuut hoe ik de Caribische salade met gegrilde kip maak:
Bereiding van de Caribische salade met kip
- Begin met het ‘butterflyen’ van de kipfilets en gril deze. Kook ondertussen de marinade, totdat het zo dik is als yoghurt. Hiervoor meng je ananassap, tomatenpuree, appelazijn, bruine suiker en zout en dit breng je aan de kook.
- Als de kip bijna gaar is, lak je de kipfilet een paar keer met deze marinade, zodat hij een mooi laagje krijgt.
- Gril vervolgens de ananasschijven en lak deze aan het einde ook met een beetje van de marinade. Laat de kip en ananas afkoelen en meng vervolgens alle ingrediënten voor de salade.
- Maak een dressing van Japanse sojasaus, ananassap, Tromp en Rueb appelazijn, bruine suiker en zout. Deze dressing moet ook eerst worden gekookt. Een minuutje is genoeg – als de suiker maar is opgelost.
Giet de dressing over de salade en voeg de cashewnoten toe als topping. Serveer de salade met brood, aardappelen of rijst. – Eet smakelijk!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.