Home Receptengebak Japanse soufflé pancakes
Japanse soufflé pannenkoeken of flyffy Japanese pancakes met slagroom en aardbeien

Japanse soufflé pancakes

door admin

Deze fluffy Japanese pancakes oftewel Japanse soufflé pancakes zijn een echte trend op social media. Je hebt er ongetwijfeld al eens eerder een video van gezien. Voor mijn ‘battle of the pancakes’ probeerde ik ze ook. En met succes!

Wat maakt Japanse pancakes anders?



Deze Japanse pannenkoeken zijn uniek door hun lichte structuur. Dit komt omdat de eiwitten apart worden opgeklopt totdat ze heel stijf zijn. Hierdoor worden de pannenkoeken heel luchtig. Ze zijn zo zacht dat ze op je tong smelten. Eigenlijk zijn ’t kleine sponscakes die je in de pan bakt.

Hoe worden ze gemaakt?

Het geheim zit in de bereiding. Het is belangrijk om de eieren zorgvuldig te splitsen en de eiwitten goed stijf te kloppen. Dit mengsel moet je dan voorzichtig combineren met de rest. Ze moeten op een laag vuur gebakken worden, zodat ze langzaam kunnen rijzen en zacht blijven vanbinnen. Je kunt deze bijzondere pannenkoeken vinden in cafés over de hele wereld, maar met dit recept kun je ze ook thuis maken. Ze zijn heerlijk met toppings zoals fruit, siroop, slagroom of ijs.



Liever een video?

Het recept voor Japanse soufflé pancakes

Je maakt van dit recept 6 Japanse soufflé pancakes. Dat is genoeg voor één HELE grote portie of twee kleine porties. Maak de pancakes af met poedersuiker, slagroom en verse aardbeien. Hopi dushi!

Ingrediënten:

  • 3 eieren, gesplitst
  • 3 el suiker
  • 2 el volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gr tarwebloem
  • ½ tl bakpoeder

Bereiding Japanse soufflé pancakes

  1. Mix de eiwitten samen met de suiker tot stijve pieken.
  2. Klop in een andere kom eidooiers, melk en vanillesuiker luchtig.
  3. Meng daarna de eiwitten rustig door het dooiermengsel.
  4. Zeef vervolgens bloem en bakpoeder erbij en roer tot een glad beslag.
  5. Verwarm boter of olie in een pan en schep er beslag in voor dikke pancakes. Je kunt hiervoor ook ’n spuitzak gebruiken
  6. Bak ze goudbruin aan beide kanten en serveer direct. De pancakes zijn het lekkerste met poedersuiker, stroop en/of slagroom. Vers fruit maakt het helemaal af… Eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Ben je gek op pannenkoeken? Probeer dan ook eens onze Antilliaanse pompoenpannenkoeken of dit basisrecept voor Hollandse pannenkoeken

Summary
recipe image
Recipe Name
Japanse soufflé pancakes recept (Japanese fluffy pancakes)
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 844 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend