Deze fluffy Japanese pancakes oftewel Japanse soufflé pancakes zijn een echte trend op social media. Je hebt er ongetwijfeld al eens eerder een video van gezien. Voor mijn ‘battle of the pancakes’ probeerde ik ze ook. En met succes!
Deze Japanse pannenkoeken zijn uniek door hun lichte structuur. Dit komt omdat de eiwitten apart worden opgeklopt totdat ze heel stijf zijn. Hierdoor worden de pannenkoeken heel luchtig. Ze zijn zo zacht dat ze op je tong smelten. Eigenlijk zijn ’t kleine sponscakes die je in de pan bakt.
Het geheim zit in de bereiding. Het is belangrijk om de eieren zorgvuldig te splitsen en de eiwitten goed stijf te kloppen. Dit mengsel moet je dan voorzichtig combineren met de rest. Ze moeten op een laag vuur gebakken worden, zodat ze langzaam kunnen rijzen en zacht blijven vanbinnen. Je kunt deze bijzondere pannenkoeken vinden in cafés over de hele wereld, maar met dit recept kun je ze ook thuis maken. Ze zijn heerlijk met toppings zoals fruit, siroop, slagroom of ijs.
Je maakt van dit recept 6 Japanse soufflé pancakes. Dat is genoeg voor één HELE grote portie of twee kleine porties. Maak de pancakes af met poedersuiker, slagroom en verse aardbeien. Hopi dushi!
Ben je gek op pannenkoeken? Probeer dan ook eens onze Antilliaanse pompoenpannenkoeken of dit basisrecept voor Hollandse pannenkoeken
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.