Deze zalmspiesen in regenboogkleur toveren een glimlach op je gezicht. Met hun gezellige kleurtjes fleuren ze elke barbecue (of gewoon de avondmaaltijd) op. We maken ze met flinke stukken zalmfilet, courgette, rode ui en schijfjes citroen.
Met de groenten kun je natuurlijk naar hartenlust variëren. Voor nóg meer kleur zou je bijvoorbeeld ook nog stukken paprika aan de zalmspiesen toe kunnen voegen.
We brengen dit gerecht op smaak met een lekker gekruide olijfolie met peterselie en Spaanse peper. Zalm heeft geen sterke kruiden os specerijen nodig, sterker nog… het zou zonde zijn van zo’n mooi stukje vis! Lekker simpel dus.
Dit recept is voor 4 personen / zalmspiesen

Ingrediënten:
- 400 gr zalmfilet, liefst aan één stuk
- 1/2 courgette
- 1 citroen
- 2 rode uien
- 3 takjes krulpeterselie
- 3 el olijfolie
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl zwarte peper
- 1 tl chilivlokken of in ringetjes gesneden Spaanse peper
Bereiding regenboog zalmspiesen
Voor de spiesen heb je natuurlijk stokjes nodig. Dit kunnen stevige satéprikkers zijn of metalen spiesen. Gebruik je houten stokjes? Leg deze dan eerst een uur in ruim water. Zo voorkom je dat ze verbranden wanneer je de zalmspiesen gaat grillen.
Snijd nu de courgette in plakken en snijd de uien in flinke stukken. De zalmfilet mag je in stukken snijden van zo’n 5×5 cm. Snijd tenslotte de citroen in schijfjes. Daarna kun je verder gaan met het samenstellen van de spiesen.
Schuif op elk stokje een schijfje courgette, wat stukjes rode ui, een blokje zalm en een schijfje citroen. Dit kun je herhalen totdat de ingrediënten op zijn. In ons geval konden we 3 stukjes zalm op elk spiesje steken.
Nu is het tijd om de olie op smaak te brengen met wat gehakte peterselie, het zout, de peper en de chilivlokken. Houd ’n beetje gehakte peterselie achter om het gerecht te garneren.
Smeer de zalmspiesen vervolgens in met een beetje van de olie. Grill de spiesen tenslotte totdat de zalm en de citroen mooi kleurt. Afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt (grill, oven, barbecue) en de temperatuur kan dit zo’n 5-10 minuten in beslag nemen.
Na het grillen kun je de zalmspiesen opnieuw besprenkelen met wat van de olie. Serveer de spiesjes bij rijst, óf natuurlijk als onderdeel van een barbecue buffet. Eet smakelijk!

Probeer ook eens…
Ben je gek op gegrilde gerechten? Probeer dan ook eens onze ‘grilled chicken salad‘!





Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.