Het barbecueseizoen is weer begonnen! En hoewel het tijdens ’t grillen vaak draait om vlees(vervangers), zijn bijgerechten minstens net zo belangrijk. Vandaag één van mijn persoonlijke favorieten… carpaccio van ananas, kort gegrild en daarna bestrooid met suiker, kaneel, munt en cayennepeper. Hoe Caribisch wil je ’t hebben?
Dit recept is lekker makkelijk en valt bij iedereen in de smaak. De combinatie van zoet, zuur en spicy maakt deze ananas carpaccio echt onweerstaanbaar lekker!
De messen van Lopoleis
Ik maakte het recept voor de ananas carpaccio in samenwerking met Lopoleis. Van hen mocht ik deze mooie messenset testen. En wat is nu een betere test dan het schillen, hakken en héél fijn snijden van een ananas? Hiervoor heb je namelijk messen nodig die zowel het zware als het fijne werk aankunnen. Ik zeg het alvast: deze mooie set met ’n coating van titanium is met vlag en wimpel geslaagd!
De vijf messen zijn gemaakt uit één stuk metaal met een bizar sterke titanium coating. Door de hoek waarin ze zijn geslepen zijn ze echt vlijmscherp. Het beste van deze set? Met zijn prijs van €79,95 (inclusief stijlvol messenblok!) is hij ook nog ‘ns heel vriendelijk voor de portemonnee.
Je shopt de messen via Bol.com en – yes! – ze hebben ook nog eens een mega snelle levertijd!
Tevreden over de messen? Dan is het misschien leuk om te weten dat Lopoleis nog meer handige producten voor in en om het huis in ’t assortiment heeft. Je vindt de hele collectie hier!
Dit recept voor ananas carpaccio is voor 4-6 porties
Ingrediënten:
- 1 ananas
- Het sap van ½ limoen
- 2 el kristalsuiker
- ½ tl kaneel
- 10 blaadjes munt
- Chilivlokken, naar smaak
Bereiding ananas carpaccio
Begin met het schillen van de ananas. Hiervoor snijd je de boven- en onderkant van de vrucht af en snijd je met ’n scherp mes de schil langs alle kanten weg. Snij de ananas vervolgens in de lengte langs de kern, zodat je twee halve cilinders krijgt.
Deze leg je plat op je snijplank en vervolgens snijd je ze in zo dun mogelijke plakjes. Leg de plakjes op ’n bord en bestrooi ze met de suiker en de kaneel. Plaats de ananas nu enkele minuten onder de grill (of gebruik, zoals ik, een crème brûlee brander), om de suiker te karameliseren. Knijp er daarna de halve limoen over uit.
Rol de blaadjes munt strak op en hak ze vervolgens zeer fijn. Bestrooi de ananas carpaccio met de munt en chilivlokken naar smaak. Serveer het gerecht koud, bijvoorbeeld als bijgerecht bij de barbecue. Eet smakelijk!
Video van de ananas carpaccio?
In onderstaande video zie je in minder dan een minuut hoe ik de ananas carpaccio maak en de messen van Lopoleis gebruik:
- Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.