Sommige recepten zijn eenvoudig, maar ontzettend lekker. Dit is er zo eentje! Met ’n simpel beslag op basis van bier maak je de allerlekkerste vis voor ‘fish & chips’. En ja, je kunt hier natuurlijk ook lekkerbekjes of kibbeling van maken. Het gaat er maar om dat je witvis van een goede kwaliteit hebt en dit door het speciale bierbeslag haalt.
Ready? Set… go!
Dit recept is voor 4 porties fish & chips. Heb je meer of minder nodig? Dan kun je het recept gemakkelijk halveren of verdubbelen.
Ingrediënten:
- 600 gr kabeljauw (of andere witvis), in 4 stukken
- 4 aardappelen, in frieten gesneden
BESLAG
- 250 gr bloem
- 1 blikje bier (330 ml)
- maïzena om te bestuiven
- 2 el “The Original” kruidenmix
(of gebruik kruiden naar keuze) - 1 tl bakpoeder
TARTAARSAUS
- 5 el mayonaise
- 1/4 kopje augurken, fijngehakt
- 1 el kappertjes, fijngehakt
- 1/2 citroen, sap en schil
- 1 el dille, gehakt
Liever een video?
In onderstaande video kun je in één minuut zien hoe ik de fish & chips (en de saus) maak:
Bereiding fish & chips
Tartaarsaus: meng alle ingrediënten voor de tartaarsaus in een kom en zet deze opzij totdat je de fish & chips gaat serveren.
Dep de stukken vis droog. Bestrooi ze daarna met een beetje zout en haal de vis door wat maïzena. Klop overtollige zetmeel van de vis en zet de vis nog even opzij.
Verhit een pan met olie tot 180°C. Frituur de frieten tot ze goudbruin zijn, haal uit de olie en bestrooi met wat zout. Of je kunt gewoon bevroren frietjes bakken, als je een snelle optie wilt.
Beslag: meng de bloem, bakpoeder en de “The Original” kruiden in een kom. Giet het bier erbij en klop tot een glad mengsel.
Haal de vis door het beslag zodat het gelijkmatig bedekt is en laat het voorzichtig in de hete olie vallen (pas op je vingers!).
Frituur de stukken vis zo gedurende 5-6 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn. Serveer de fish & chips met de tartaarsaus. Smakelijk eten!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.