Gestoofd lamsvlees, maar dan écht lekker
Lamsvlees heeft van zichzelf een fijne smaak die in dit gerecht helemaal tot z’n recht komt. Met paprika, gember en lekker veel specerijen is dit écht mijn favoriete recept om lamsvlees te stoven.
Je kunt dit gestoofde lamsvlees eten met aardappelpuree, maar het is ook heerlijk bij rijst of frietjes… net waar je trek in hebt. Van dit recept maak je 4-6 porties gestoofd lamsvlees
Liever een video?
In onderstaande video zie je in 40 seconden hoe ik dit recept bereid:
Ingrediënten:
- 1 KG lamsvlees, in stukken
- 3 el bloem
- 2 el zonnebloemolie
- 2 uien, gesnipperd
- 5 cm gember, geraspt
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 2 rode paprika’s, in blokjes
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijn
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl koriander
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl zwarte peper
- 5 kardamompeulen, gekneusd
- 1 tl zout (naar smaak)
- 1 kaneelstokje
- 500 ml tomatenpassata
- optioneel: gehakt korianderblad, om te bestrooien
Bereiding gestoofd lamsvlees
Bestrooi het lamsvlees met de bloem en zet dit even apart. Verhit nu 1 el olie in een pan en fruit daarin de ui, gember en knoflook op laag vuur. Haal de groenten uit de pan en verhit opnieuw ’n el olie, maar nu op hoog vuur.
Schroei het lamsvlees rondom dicht en voeg daarna alle specerijen toe. Bak dit nog 2 minuten op middelhoog vuur en doe daarna de groenten terug in de pan. Nu mag ook de tomatenpassata erbij.
Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het lamsvlees anderhalf tot 2 uur zachtjes sudderen. Haal de pan van het vuur en bestrooi het vlees eventueel met gehakte koriander.
Serveer met aardappelpuree, rijst of frietjes. Eet smakelijk!
Probeer ook eens…
Ben je gek op stoofgerechten? Probeer dan ook eens deze gestoofde ossenstaart of de Antilliaanse stobá di galiña






Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.