Home Receptengezond Dipsaus met komkommer, yoghurt en citroen


raita dipsaus komkommer yoghurt munt saus

Dipsaus met komkommer, yoghurt en citroen

door admin

Deze dipsaus is zó lekker fris! Hij is binnen 10 minuten klaar en je fleurt er zo je hele maaltijd mee op. Je maakt de saus met komkommer, Griekse yoghurt en citroen enne… hij is dus ook nog eens heel gezond. Naast ‘n drupje olijfolie zitten er namelijk alleen maar super-healthy ingrediënten in. En dat is voor een sausje best leuk, toch?

Zoals ik de saus maak lijkt het veel op klassieke Indiase ‘raita’. Ook dit maak je met yoghurt, munt en komkommer. Toch zijn er wat verschillen… ik voeg er namelijk graag wat citroen (sap + schil!), olijfolie en chilivlokken aan toe voor een extra ‘kick’. Probeer het eens, dikke kans dat je niets anders meer wilt bij het eten



Van dit recept maak je ‘n schaaltje saus voor 4 personen. Verdubbelen of halveren is prima mogelijk!

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • een bosje verse munt
  • 1/2 (biologische) citroen
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl chlivlokken
  • zout naar smaak

Bereiding dipsaus met komkommer en yoghurt

Was de komkommer en snijd hem doormidden. Verwijder de zaadjes uit de komkommer. Snijd de rest van de komkommer nu in dunne reepjes, ongeveer zo groot als lucifers.

Let op: sommige mensen raspen de komkommer… ik zou je willen adviseren dit niet te doen. Hierdoor beschadig je namelijk de cellen van de komkommer, waardoor de saus straks erg waterig wordt. Het loont om ‘m dus met een scherp mes in reepjes te snijden!

Hak de muntblaadjes heel fijn en meng deze met de yoghurt, de olijfolie, de chilivlokken en zout naar smaak. Voeg de komkommerreepjes hieraan toe.



Snijd het gele gedeelte van de halve citroenschil los en hak deze met ‘n mes in héél kleine stukjes. Voeg deze ook toe. Pers tenslotte de citroen uit in de saus en roer het geheel nogmaals goed door. Serveer de dipsaus bij je favoriete gerecht, bij nacho’s, chips, crackers, etc. – eet smakelijk!

Probeer ook eens…

TIP: Deze saus is onwijs lekker bij onze zelfgemaakte falafel en bij de pulled pork sandwiches op antilliaans-eten.nl!

Summary
recipe image
Recipe Name
Raita - dipsaus met komkommer, yoghurt en citroen. RECEPT via Soulfood.nl
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 2171 review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Probeer ook eens...

Translate »
Send this to a friend