Heerlijke gebakken kip met de smaken van sinaasappel, sojasaus en honing. Deze sticky chicken maak je heel eenvoudig, maar oh, wat is ‘ie lekker! Als je hem eenmaal zo geproefd hebt, wil je nooit meer anders!
De kip krijgt alle tijd om rustig te stoven in de sinaasappelsaus. En die sinaasappel zorgt er ook meteen voor dat het vlees extra mals wordt. Echt perfect gewoon
Dit recept is voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 kip
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- ½ tl komijn
- ½ tl knoflookpoeder
- 2 el olijfolie
- 3 sinaasappels
- 2 el honing
- optioneel: 1 madame Jeanette peper
- 1 el Japanse sojasaus
- sesamzaadjes, om te bestrooien
Bereiding honey orange glazed chicken
Snijd de kip in delen en kruid die met zout, peper, komijn en knoflookpoeder. Verhit daarna olijfolie in een pan en bak de stukken kip rondom bruin.
rasp de zeste van 1 sinaasappel en zet dit apart. Pers nu 2 van de sinaasappels uit in de pan. Voeg de honing en sojasaus toe en zet het vuur laag. Hou je van pittig? Doe dan nu ook de madame Jeanette peper erbij.
Laat de kip vervolgens in ongeveer 20 minuten zachtjes garen.
Snijd de laatste sinaasappel in schijven en snijd die in kwarten. Doe dit bij de kip in de pan. Doe nu ook de zeste van de eerste sinaasappel erbij. Zet het vuur hoger en laat de saus in enkele minuten inkoken totdat hij zoet en plakkerig is.
Bestrooi de kip tenslotte met sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.