Home Receptengebak No bake taart met Boer’nyoghurt Licor 43
no bake yoghurt taart licor 43 recept

No bake taart met Boer’nyoghurt Licor 43

door admin

Onlangs kreeg ik van De Zuivelhoeve de vraag of ik een lekker en makkelijk dessert wilde maken met hun nieuwe smaak Boer’nyoghurt Licor 43. En echt, hoe lekker is dát! Volle, romige yoghurt met de smaak van Licor 43. Hemels gewoon! Aangezien het ‘makkelijk’ moest zijn, wist ik meteen wat ik ging maken: deze no bake taart die je met weinig moeite en in een mum van tijd op tafel zet.

Voor dit recept maak ik gebruik van de ultieme ‘shortcuts’ als het gaat om taart: een bodem van koekkruimels en cacao en een dikke laag Boer’nyoghurt die we laten opstijven met gelatine. Vers fruit erop en hij is ook nog ‘ns hartstikke feestelijk. Het beste: de taart hoeft niet gebakken, gekookt of verwarmd te worden. Een paar uur in de koelkast en you’re good to go!

Je maakt van dit recept 1 taart van ongeveer 22 centimeter.Ingrediënten:

  • 1 rol (300 gr) Mariakaakjes
  • 1 afgestreken el cacaopoeder
  • 2 el Licor 43
  • 80 gr roomboter
  • 1 emmer (800 gr) Boer’nyoghurt Licor 43
  • 10 blaadjes gelatine OF 20 gr poedergelatine
  • vers fruit, bijvoorbeeld 1 banaan, 1 st. kakifruit en rode bessen
  • het sap van ½ limoen
  • 2 el poedersuiker
no bake yoghurt taart licor 43 recept

Bereiding no-bake yoghurt taart:

Leg de blaadjes gelatine in ruim, koud water. Begin daarna met het maken van de kruimelbodem. Hiervoor maal je de Mariakaakjes fijn met een keukenmachine. Doe ze in een schaal en meng ze daarna met het cacaopoeder en de Licor 43.

Smelt vervolgens de boter en meng deze ook met de koekkruimels.

Bekleed daarna een taartvorm (22cm) met bakpapier. Schep het kruimelmengsel in de taartvorm en maak deze goed plat met de achterkant van een lepel om de bodem van de taart te maken. Zet de taartvorm nu even in de koelkast.

Ga vervolgens verder met het maken van de vulling: Kook 50 ml water en doe dit in een kannetje. Knijp de blaadjes gelatine uit en doe deze één voor één in het hete water. Roer goed, totdat de gelatine is opgelost.Meng nu de emmer Boer’nyoghurt met het gelatinemengsel. Klop het mengsel kort met een garde en stort het vervolgens op de taartbodem.

Zet de taartvorm terug in de koelkast. De taart is binnen enkele (2-3) uren opgesteven. Als de yoghurt om te beginnen goed koud is, gaat het opstijven sneller.

Snijd ondertussen het fruit en meng dit met het limoensap en de poedersuiker. Wanneer de taart is opgesteven verdeel je het fruit over de bovenkant van de taart. Eet smakelijk!Probeer ook eens…

Ben je gek op makkelijke toetjes en taarten? Probeer dan ook eens deze hazelnoot mousse taart of de Antilliaanse bolo di manteka!

Summary
Recipe Name
No bake taart met Boer'nyoghurt Licor 43
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1180 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend