Spicy Surimi salade
Spicy surimi salade… dat is één van mijn favoriete bijgerechten wanneer het buiten warm is en ik geen zin heb om lang in de keuken te staan. Maar het is ook een geweldige toevoeging voor je barbecue of feestje. Wat zeg ik… het kan eigenlijk gewoon altijd!
Wat is surimi?
Surimi is een soort imitatiekrab die gemaakt wordt van witvis, meestal koolvis. De vis wordt verwerkt tot een gladde pasta, op smaak gebracht en vervolgens in de vorm van krabvlees geperst. Surimi heeft een zachte textuur en een milde, licht ziltige smaak die doet denken aan krab. Het grootste voordeel ten opzichte van krab? Het is veel (veel!) goedkoper!
Liever een video?
In onderstaande video zie je in 30 seconden hoe ik de surimisalade maak:
Dit recept is voor 4 porties surimi salade.
Ingrediënten:
- 500 gr surimi, verkruimeld
- ½ komkommer, in blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes
- 1 rode ui, gesnipperd
- 3 bosuitjes, in ringen
- 1 bosje koriander, fijngehakt
- 1 Spaanse peper, fijngehakt
- sap van 1 limoen
- ½ tl paprikapoeder
- 1 tl zout
- 2 tl tabasco (of naar smaak)
- 100 gr mayo of frietsaus
- (of meng 50/50 met yoghurt voor een light versie)
Bereiding surimi salade:
Doe de verkruimelde surimi in een grote kom. Voeg vervolgens de komkommer, bleekselderij, rode ui, bosui, koriander en Spaanse peper toe.
Knijp dan het limoensap erboven uit en meng goed door. Voeg nu het paprikapoeder, zout en tabasco toe.
Roer daarna de mayo (of je light versie) erdoor tot alles mooi gemengd is. Laat de salade ten slotte 15 minuten in de koelkast staan zodat de smaken goed intrekken.
Serveer de salade zó, op een broodje of als deel van een buffet. Eet smakelijk!
Probeer ook eens…
Ben je gek op rijke salades? Probeer dan ook eens onze pastasalade met kip en mango of de Antilliaanse aardappelsalade (salada di batata)






Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.