Home De lekkerste Surinaamse recepten

De lekkerste Surinaamse recepten

door admin
Surinaamse recepten uit Suriname Soulfood

Op deze pagina vind je onze heerlijke Surinaamse recepten uit onze collectie. De Surinaamse keuken is heel uitgebreid en kent vele lekkere gerechten. Denk maar eens aan Pom, Roti of Surinaamse bami. Ook (een broodje) zoutvlees en telo met bakkeljauw mogen natuurlijk niet in deze lijst ontbreken.

Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen gek zijn op deze keuken. Gelukkig kun je al deze gerechten ook prima zelf maken. Met onze eenvoudige en duidelijke recepten lukt het jou zeker om de lekkerste Surinaamse gerechten op tafel te toveren!

Er is tegenwoordig veel vraag naar deze Surinaamse recepten. Veel mensen hebben het eten uit Suriname geproefd in een restaurant of eenttentje en willen zelf ook aan de slag met de gerechten. Geweldig, natuurlijk – want eten is tenslotte om te delen, en zo ook de recepten!

De Surinaamse keuken

De Surinaamse keuken heeft — net als de bevolking van het land — invloeden vanuit de hele wereld. Bijvoorbeeld uit China, India en Java… maar ook uit Afrika en Zuid Amerika. De keuken van Suriname is dus een echte wereldkeuken!

Ik maak zelf ook graag gerechten uit deze veelzijdige keuken. Het heeft wat overeenkomsten met de Antilliaanse keuken, maar is zo mogelijk nóg uitgebreider. Met het gebruik van de vele soorten groenten, vlees en vegetarische ingrediënten verveelt het dan ook geen moment.

Pittige gerechten

Meestal zijn de gerechten lekker pittig. Het gebruik van Madame Jeanette pepers of ‘Scotch Bonnet peppers’ is dan ook hoog. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen hoe pittig jij de gerechten maakt.

Omdat het bij ons kinderen mee-eten die niet van pittig houden, kies ik er meestal voor om achteraf sambal toe te voegen aan mijn gerechten. Zo kan iedereen zelf kiezen hoe heet hij of zij het eten wil hebben.

Aan de slag met onze Surinaamse recepten!

Goed, ik zal je niet langer ophouden… hier zijn ze dan, onze lekkerste recepten uit de Surinaamse keuken. Heel veel kookplezier gewenst!

Summary
Recipe Name
De lekkerste Surinaamse recepten uit onze collectie
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2219 Review(s)
Translate »