Home Receptenhoofdgerechten Pasta met zalm in spicy saus
pasta met zalm in romige kokosmelk saus

Pasta met zalm in spicy saus

door admin

Pasta met zalm is eigenlijk altijd een goede combi! Of je de zalm nu kort bakt in boter met kruiden, of -zoals hier- voorziet van een heerlijke romige saus op basis van kokosmelk… succes verzekerd! Bonuspunten: je zet dit gerecht in een half uurtje op tafel.

In dit recept maak ik gebruik van chilivlokken en Spaanse peper voor ’n lekkere kick. Hou je absoluut niet van spicy? Dan kun je deze natuurlijk achterwege laten. En omgekeerd: hou je van extra spicy? Gebruik dan een madame Jeanette of Adjuma peper.

Dit recept is voor 4 porties. Heb je meer of minder nodig? Dan kun je het recept gemakkelijk halveren of verdubbelen.



Ingrediënten:

  • 500 gr zalmfilet, in stukken
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • Zout & peper naar smaak
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 Spaanse peper, fijngesneden
  • 3 cm gember, geraspt
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • Sap van ½ limoen
  • 1 tl honing
  • 350 gr fettuccine (of andere pasta)
  • om te bestrooien: wat koriander of peterselie, fijngehakt

Bereiding:

Snijd de zalm in stukken en meng met knoflookpoeder, paprikapoeder, chilivlokken, zout, peper en olijfolie. Zorg dat alle stukken goed bedekt zijn.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm aan beide kanten tot ze gaar en knapperig zijn. Haal uit de pan en zet apart. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de Spaanse peper klein en rasp de gember. Fruit alles in dezelfde pan tot het zacht is.

Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee. Schenk de kokosmelk erbij en voeg limoensap, honing, zout en peper toe. Laat de saus tien minuten inkoken. Doe de zalm terug in de pan en meng voorzichtig door de saus.

Breng een pan met water aan de kook en kook de fettuccine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de saus. Verdeel de pasta over vier borden en bestrooi met koriander of peterselie.



Meer recepten met zalm

Ben je gek op zalm? Probeer dan ook eens deze zalm op zuur of de Antilliaanse flensjes met zalm.

Summary
recipe image
Recipe Name
Pasta met zalm in spicy saus
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1959 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend