American pancakes zijn écht even wat anders dan de pannenkoeken die we in Nederland gewend zijn. Ze zijn niet plat en kunnen niet worden opgerold. Nee, ze zijn wat kleiner, lekker dik en superluchtig! Traditioneel eet je ze met ’n klontje boter en Maple Syrup (Esdoornsiroop) maar met poedersuiker of Hollandse pannenkoekenstroop zijn ze ook al heerlijk!
Je bakt deze American pancakes in een handomdraai. Waar je op moet letten tijdens het bakken? Dat zijn de luchtbelletjes die omhoog komen. Als de grote belletjes kapot zijn gesprongen is het tijd om de pancakes om te draaien. Het beslag is dan aan de bovenkant nog niet droog, zoals bij Nederlandse pannenkoeken.
Het is ’t beste om deze American pancakes niet té lang te bakken. Draai ze dus op tijd om en haal ze ook op tijd weer uit de pan. Dat laatste is natuurlijk een kwestie van oefenen, al is het een goed begin om per pannenkoek zo’n 5 minuten baktijd aan te houden.
Dit recept is voor 4 porties (16 stuks).
Ingrediënten:
- 250 gr tarwebloem
- 16 gr (1 zakje) bakpoeder
- een snufje zout
- 1 el kristalsuiker
- 2 eieren
- 30 gr roomboter, gesmolten
- 300 ml karnemelk
- olie of boter, om te bakken
Bereiding van American pancakes
Meng de bloem met het bakpoeder, het zout en de suiker door elkaar in een kom. Voeg er daarna de eieren, de gesmolten roomboter en de karnemelk aan toe. Klop het geheel goed door elkaar, totdat je een glad beslag hebt dat ongeveer zo dik is als vla.
Verhit daarna een koekenpan op matig vuur. Doe hier ’n beetje olie of boter in en laat telkens ’n juslepel van het beslag in de pan glijden. Heb je een grote pan? Dan kun je best drie American pancakes tegelijk bakken.
Wacht totdat de pannenkoeken belletjes beginnen te krijgen. Wanneer de grootste belletjes kapot zijn gesprongen, mag je de American pancakes omdraaien. Daarna bak je ze nog zo’n twee minuten aan de andere kant.
Stapel ’n paar pancakes op elk bord en serveer ze met ’n klontje boter en wat Maple Syrup, poedersuiker of stroop. Eet smakelijk!
Probeer ook eens…
Ben je gek op deze American pancakes? Probeer dan zeker ook eens onze Hollandse pannenkoeken of Antilliaanse pompoenpannenkoeken!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.