Alweer zo’n klassieker uit de Amerikaanse soul food keuken: biscuits and gravy. En als je alleen Brits Engels spreekt, zou je bijna denken dat het hier gaat om koekjes met jus. Maar niks is minder waar… dit gerecht maak je met super fluffy Amerikaanse biscuits die overgoten worden door ’n zachte, witte saus op basis van worst.
Amerikanen eten de biscuits & gravy rustig voor hun ontbijt, maar ik zou het zelf liever als lunch eten. Of zelfs als diner, als je er nog ’n lekkere salade bij serveert dan.
Van dit recept maak je 4-6 porties biscuits & gravy, afhankelijk van hoeveel honger je hebt.
Ingrediënten:
Voor de biscuits
- 375 gr bloem
- 120 gr roomboter, gekoeld.
- 1 tl zout
- 1 el suiker
- 1 zakje bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 225 ml karnemelk
Voor de gravy
- 3 braadworsten
- 30 gr roomboter
- 30 gr bloem
- 350 ml melk
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl knoflookpoeder
- zout & peper naar smaak
Bereiding biscuits & gravy
Begin met het maken van de biscuits. Verwarm de oven voor op 200°C en meng de bloem met het zout, de suiker, de bakpoeder, de soda en de koude roomboter. Je krijgt nu grove kruimels.
Doe er de karnemelk bij om ’n deeg te maken. Het deeg gaan we goed kneden en dan uitrollen.
Nu bestrooi je het deeg met bloem en vouw je het in vieren. Rol het opnieuw uit. Bestrooi weer met bloem en rol het een derde keer uit tot ongeveer 1cm dik. Steek er rondjes uit en leg die op ’n bakplaat.
Besmeer de biscuits met gesmolten boter en bak ze 15 minuten op 200°C in de oven.
Maak ondertussen de gravy. Haal het vlees uit de worstjes en gooi de darm weg. Bak het vlees rul en voeg vervolgens de roomboter en bloem toe.
Kook de bloem even door en giet daarna de melk in de pan. Roer, totdat je ’n dikke saus hebt. Is de saus te dik? Voeg dan wat extra melk toe.
Kruid de gravy met paprikapoeder, knoflookpoeder en zout en peper naar smaak. Serveer de biscuits (gehalveerd) met wat van de gravy erop. Eet smakelijk!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.