Barbecue maiskolf is één van de lekkerste bijgerechten tijdens een gezellige bbq. Het is de perfecte tegenhanger voor gegrild vlees. Maar hoe maak je nou precies zo’n boterzachte maïskolf die perfect gegrild en tóch sappig is? Dat zal ik je vertellen…
Eigenlijk is er maar één truc die ervoor zorgt dat dit gerecht altijd lukt. En dat is… de maiskolf eerst even koken! Door dit te doen, zorg je ervoor dat de maïs straks eerder gaar is en lekker sappig blijft. Een klontje boter en wat van je favoriete kruiden en je bent verzekerd van een perfect gebakken barbecue maïskolf.
Vegan barbecue maiskolf
In dit recept gebruik ik roomboter om de maïskolf extra smaak en glans te geven. Eet jij helemaal plantaardig? No problem! Dan kun je de roomboter vervangen door margarine of kokosolie. Ook ’n beetje zonnebloemolie werkt prima.
Dit recept is voor 4 stuks, maar je kunt het natuurlijk gemakkelijk halveren of verdubbelen als je een andere hoeveelheid nodig hebt.
Ingrediënten:
- 4 maiskolven
- 100 gr roomboter
- 2 tl paprikapoeder
- (optioneel) ½ tl cayennepeper
- zout en peper naar smaak
Bereiding van de barbecue maiskolf
Kook de maiskolven in ruim gezouten water (zoals pasta). Na zo’n 10-15 minuten zijn ze beetgaar en kun je het water afgieten. Dep de maïskolven droog en leg ze op ’n stuk aluminiumfolie.
Laat de roomboter smelten en bestrijk de maïskolven rondom met wat van de boter. Strooi er dan peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper over. Natuurlijk kun je ook andere kruiden gebruiken als je dat lekkerder vindt.
Rol de maïskolven in het aluminiumfolie en plaats ze op een voorverwarmde barbecue. Het is NIET de bedoeling dat je de pakketjes direct op de kolen legt. Je kunt de barbecue maiskolven dus ’t beste op het rooster grillen. Draai de pakketjes regelmatig om, zodat de mais gelijkmatig gaar kan worden.
Na zo’n 20-25 minuten is je barbecue maiskolf klaar. Maak de pakketjes open en serveer de maïs met een extra klontje boter. Eet smakelijk!
Probeer ook eens…
Ben je gek op barbecue recepten? Probeer dan ook eens onze barbecue kip broodjes of deze heerlijke Antilliaanse spareribs.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.