Caribische aardappelpuree in samenwerking met Tromp en Rueb.

Caribische aardappelpuree

Ik heb een zwak voor aardappelpuree. Het is zo’n gerecht dat je altijd wel kunt eten, toch? Maar vandaag gaan we het anders doen. We gaan de aardappelpuree een Caribische make-over geven. Caribisch? Jazeker!

Ik geef de aardappelpuree namelijk de smaak mee van de Surinaamse aardappelchutney. Dus lekker pittige madame Jeanette peper, knoflook, komijn en kurkuma. Zo verandert het van een saaie puree naar een écht lekker gerechtje.

En het geheime ingrediënt? Dat is de Natuurtroebel Appelazijn van Tromp en Rueb. Het zuurtje daarvan doet je ook weer denken aan die lekkere Surinaamse aardappelsambal. Geloof me, dit wil je proberen!



Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten:

Voor de aardappelpuree:

  • 500 gr aardappels
  • 100 gr geraspte kaas
  • Handjevol uitgebakken spekjes
  • 1 el boter
  • 1 el appelazijn
  • 3 el melk

Voor het speciale mengsel:

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 madame Jeanette peper, fijngesneden
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma

Bereiding van de Caribische Aardappelpuree

1. Kook de aardappels tot ze gaar zijn. Giet ze af en stamp ze samen met de boter, de azijn en de melk tot een fijne puree.



2. Verhit de zonnebloemolie in een pan. Fruit hierin de ui, knoflook en madame Jeanette peper. Voeg de komijnpoeder en kurkuma toe en roer goed door.

3. Meng dit speciale mengsel door de aardappelpuree. De puree krijgt nu een mooie gele kleur en een heerlijke geur.

4. Vet een ovenschaal in met boter en doe de aardappelpuree in de schaal. Bestrooi met de geraspte kaas en de uitgebakken spekjes.

5. Zet de schaal ongeveer 15 minuten onder de grill, tot de kaas gesmolten is en er een krokant korstje op zit.



En that’s it:  je Caribische aardappelpuree is klaar! Dit gerecht is heerlijk als bijgerecht bij een vlees- of visgerecht, maar kan ook prima op zichzelf staan. Eet smakelijk!

Summary
recipe image
Recipe Name
Caribische aardappelpuree - het lekkerste recept! SOULFOOD.nl
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1020 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Of probeer dit eens: