Home Receptenhoofdgerechten Caribische bami met kip
Caribische bami met kip en zuurgoed

Caribische bami met kip

door admin

Caribische bami kun je gemakkelijk zelf maken. Het is een heerlijk bijgerecht dat zo’n beetje overal bij past. Het krijgt zijn speciale, uitgesproken smaak natuurlijk door de saus die erin meegebakken wordt. Die maak je op basis van sojasaus, gember, 5 spice poeder en knoflook.

Het grappigste van Caribische bami is dat het vaak gemaakt wordt van ‘gewone’ spaghetti. Je kunt deze eventueel voor het koken doormidden breken. Je kunt er ook voor kiezen om eiernoedels te gebruiken. Deze vind je in de meeste Surinaamse en Chinese toko’s.

Bami met kippenvleugels en zuurgoed

Ik serveer de Caribische bami het liefst met kippenvleugels en zuurgoed (of zelfs alleen komkommer op zuur). Het recept van ’t zuurgoed vind je hier. De kip maak je gemakkelijk door een kilo kippenvleugels te marineren in 2 el zonnebloemolie gemengd met 2 el van mijn Curaçao Hot Chicken kruidenmix.



Dit laat je een uur intrekken en daarna bak je de kip in een koekenpan, airfryer of oven totdat de vleugels gaar zijn en de huid krokant is. Dit duurt ongeveer 25 minuten.

Dit recept is voor 4 porties Caribische bami

Ingrediënten:

  • 350 gr spaghetti
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el zonnebloemolie
  • een stukje gember van zo’n 5 cm
  • 2 struikjes Shanghai paksoi
  • enkele takjes bladselderij
  • 3 el Chinese donkere sojasaus
  • ’n bouillonblokje, verkruimeld
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl Chinese 5 spice poeder

Bereiding van de Caribische bami

Begin met het koken van de spaghetti. Kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking ‘al dente’. Je kunt de spaghetti voor dit gerecht door midden breken.

Spoel de spaghetti na het koken af met koud water om alle zetmeelresten weg te spoelen. Zo voorkom je dat de Caribische bami tijdens het bakken plakkerig wordt.



Snipper de ui en pers de knoflookteentjes vervolgens uit. Rasp de gember en voeg deze toe aan de stukjes ui. Verhit de zonnebloemolie in een wok of koekenpan op matig vuur en fruit de ui, gember en knoflook hier met ‘n beetje zout in, totdat de ui glazig ziet.

Zet het vuur daarna hoog en doe de fijngehakte paksoi en selderij bij de ui in de pan. Voeg daarna ook de spaghetti toe. Roerbak de spaghetti ‘n minuutje en giet er daarna de sojasaus over en schep een lepel tomatenpuree erin.

Verkruimel vervolgens het bouillonblokje en verdeel het poeder over het gerecht en voeg als laatste het 5 spice poeder toe.



Roerbak de Caribische bami nu enkele minuten, totdat het mooi droog en donker gekleurd is. Serveer de Caribische bami met de kippenvleugels en zuurgoed.

Summary
recipe image
Recipe Name
Caribische bami met kip • Recept incl. Video!
Published On
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 2147 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend