Home Receptengebak Chocolade biscuit (basisrecept)
chocolade biscuit chocoladecake sponscake sponge zelf maken recept

Chocolade biscuit (basisrecept)

door admin

Wie is er niet gek op ’n lekkere chocoladetaart? Volgens mij valt die bij bijna iedereen in de smaak! Toch is er vaak één probleem met chocoladecake: het wordt snel heel zwaar! Deze luchtige chocolade biscuit is daarop een uitzondering. Omdat er geen boter of olie in de cake gaat, blijft hij superluchtig. Ideaal daarna te vullen met slagroom, botercrème of chocoladeganache.

Van dit recept bak je 1 chocolade biscuit van 24 cm doorsnede

Ingrediënten:

  • 5 eieren
  • 150 gr kristalsuiker
  • een snufje zout
  • 125 gr tarwebloem (of patentbloem)
  • 30 gr cacaopoeder
chocolade biscuit chocoladecake sponscake sponge zelf maken recept

Bereiding van chocolade biscuit

Breek de eieren en scheid het geel van het eiwit. Klop de eiwitten samen met het zout luchtig. Dit gaat het beste met een elektrische mixer of standmixer. Voeg nu de helft van de suiker toe en klop de eiwitten helemaal stijf.



verwarm ondertussen de oven voor op 180°C en vet een bakblik in met boter. Leg ’n velletje bakpapier op de bodem van het bakblik.

Neem nu een andere kom en klop hier de eidooiers met de rest van de suiker in, totdat het mengsel wit en luchtig is. Spatel daarna voorzichtig drie lepels van het opgeklopte eiwit door dit mengsel. Voeg vervolgens beetje bij beetje de rest van het eiwit toe. Spatel dit héél voorzichtig door het mengsel, om de luchtigheid van de chocolade biscuit te bewaren.

Zeef nu de cacaopoeder en de bloem boven het beslag en spatel dit er vervolgens ook doorheen. Stort het beslag daarna in het bakblik en bak de chocolade biscuit in ongeveer 25-30 minuten gaar. Laat de cake vervolgens enkele minuten in het bakblik afkoelen.

Haal de chocolade biscuit daarna uit het bakblik en laat hem op ’n rooster verder afkoelen. Als de cake op kamertemperatuur is, kun je hem doormidden snijden en vullen met bijvoorbeeld slagroom, botercrème of mousse. Eet smakelijk!



Probeer ook eens…

Ben je gek op zelf taarten bakken? Probeer dan ook eens deze lekkere banaan-karamel cupcakes of de Antilliaanse cashewnotentaart!

Summary
recipe image
Recipe Name
Chocolade biscuit basisrecept - Zelf chocolade sponscake maken!
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1752 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend