Home Receptendranken Limonade zelf maken
zelfgemaakte limonade citroenlimonade

Limonade zelf maken

door admin

Limonade is aangemaakte siroop die wordt gemaakt van citroenen. In het Nederlands noem je het daarom ook weleens citroenlimonade (Al is dat natuurlijk een beetje dubbelop). Het is heel gemakkelijk om zelf limonade te maken. Je hebt er alleen wat citroenen, suiker en water voor nodig. Een kleine 10 minuten van je tijd en je citroenlimonade is klaar!

Mijn beste tip: voeg na het koken wat vanillesuiker of vanille essence toe aan de limonade voor een extra diepe smaak.Van dit recept maak je een liter limonade die je direct kunt drinken.

Je kunt er ook voor kiezen om alleen de siroop te maken en het water pas toe te voegen wanneer je de citroenlimonade wilt gaan drinken of serveren. In dat geval houd je het langer goed. Bewaar zowel de siroop als de aangemaakte limonade altijd gekoeld.

Ingrediënten:

  • 150 gr kristalsuiker
  • 150 ml water
  • 4 citroenen, sap + schil
  • 800 ml (bruisend) water
  • optioneel: een theelepel vanillesuiker of een dopje vanille essence

Bereiding zelfgemaakte limonade

Schil de citroenen met een dunschiller. Doe de repen citroenschillen samen met de suiker en 150 ml water in een sauspannetje en laat het even doorkoken. Zodra de suikerkristallen zijn opgelost is de siroop klaar. Haal de pan van het vuur en voeg nu het citroensap en eventueel de vanillesuiker toe. Laat de siroop daarna helemaal afkoelen.

Om de limonade te maken voeg je nu 800 ml (bruisend) water toe aan de siroop die je zojuist hebt gemaakt. Doe de limonade in een kan en voeg eventueel enkele schijfjes citroen toe om ’t extra feestelijk te maken.Serveer de limonade gekoeld. Met ijsblokjes is ‘ie natuurlijk nóg lekkerder. rink smakelijk!

Probeer ook eens…

Ben je gek op zelfgemaakte drankjes? Probeer dan ook eens onze Antilliaanse ‘awa di lamunchi‘! En voor een ander lekker recept met citroen in de hoofdrol kun je deze Senegalese ‘chicken yassa‘ proberen.

Summary
Recipe Name
limonade zelf maken • recept voor zelfgemaakte citroenlimonade
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2240 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend