Deze crispy kalkoenschnitzels maak je natuurlijk helemaal zelf. Met kalkoenfilet die wordt gekruid en gepaneerd, zodat hij een lekker krokant korstje krijgt. Ik maakte er deze keer rijst met groenten en lekkere ingemaakte uien bij. Maar je kunt de kalkoenschnitzel natuurlijk ook eten met frietjes of aardappels. Net waar je zin in hebt.
Om de schnitzels te kruiden gebruikte ik onze eigen ‘Curaçao Hot Chicken’ kruidenmix. Dat is een lekker pittige mix waardoor de kalkoen naar de kip van een Antilliaanse ‘Truk ‘i Pan’ smaakt. Ga je aan de slag met je eigen specerijen? Gebruik dan in ieder geval peper, zout, paprikapoeder en knoflookpoeder om de kalkoenschnitzels op smaak te brengen.
Van 500 gram kalkoenfilet kun je 4 grote kalkoenschnitzels maken. Om je een idee te geven: een halve kalkoenborst weegt ongeveer een kilo. Kun je geen kalkoen vinden? Dan kun je voor dit recept natuurlijk ook kipfilet gebruiken.
Dit recept is voor 4 porties.
Ingrediënten:
- 500 gr kalkoenfilet
- 1 el olijfolie
- 1,5 el Curaçao Hot Chicken kruidenmix*
*of gebruik peper, zout en specerijen naar keuze - 3 el tarwebloem
- 3 eieren, geklutst
- 100 gr paneermeel
- (zonnebloem)olie, om in te bakken
- 1 limoen, in schijfjes
Bereiding crispy kalkoenschnitzels
Snijd de kalkoenfilet in stukken van zo’n 125 gram. Het is de bedoeling dat de stukken filet ongeveer een centimeter dik zijn. Zijn ze dikker? Sla ze dan (voorzichtig) wat platter met een vleeshamer of deegroller.
Doe de kalkoenfilet in een schaal met de olijfolie en de kruidenmix. Voeg ook de tarwebloem toe en meng, totdat alle filets bedekt zijn.
Kluts vervolgens de eieren en doe het paneermeel in een apart schaaltje. Haal de kalkoenfilet nu eerst door het geklutste ei en vervolgens door de paneermeel, zodat ze een mooi laagje krijgen.
Verhit daarna de olie op middelhoog vuur en bak de kalkoenschnitzels hier 10-12 minuten in, totdat ze goudbruin en gaar zijn. Ondertussen enkele malen omkeren voor het beste resultaat!
Serveer de kalkoenschnitzels met rijst, aardappels of frietjes en een lekkere salade. Een partje limoen maakt ze helemaal af. Eet smakelijk!
Liever een video?
Wil je in 30 seconden zien hoe ik de kalkoenschnitzels maak? Bekijk dan onderstaande video:
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.