Home Recepten Oxtail pastechi (pasteitjes gevuld met ossenstaart)
Twee dingen die onweerstaanbaar lekker zijn: pastechi en oxtail / ossenstaart. Iets dat nóg beter is? Die twee combineren! Oxtail pastechi dus.

Oxtail pastechi (pasteitjes gevuld met ossenstaart)

door admin

Twee dingen die onweerstaanbaar lekker zijn: pastechi en oxtail / ossenstaart. Iets dat nóg beter is? Die twee combineren! Oxtail pastechi dus.

En dit ‘recept’ is precies wat je ervan verwacht. Een combinatie van twee van mijn bestaande recepten. Ideaal voor wanneer je de Jamaican oxtail stew hebt gemaakt en nog wat vlees over hebt. Dan kun je het vlees met de saus laten afkoelen en een dag later deze pastechi maken.Let er op dat het vlees goed van het bot gepluisd is. De botten haal je natuurlijk voor gebruik uit de pan. Doordat er in ossenstaart / oxtail zóveel gelatine zit, bindt dat alle saus van de stoofschotel. En zo is het de perfecte vulling voor ’n lekkere Antilliaanse pastechi.

Ingrediënten:

Voor het deeg

  • 500 gr tarwebloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 zakje / 16 gr bakpoeder
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ei, geklutst
  • 200 ml water

Bereiding oxtail pastechi

Doe alle ingrediënten voor het deeg — behalve het water — in een kom en meng ze daarna goed door elkaar. Voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Is het deeg te plakkerig? Dan kun je wat extra bloem toevoegen. Is het juist te droog? Dan mag er nog wat water bij!

Als je met een keukenmachine kneedt, is 3 minuten genoeg. Met de hand kun je ’t beste zo’n 10 minuten kneden.Wanneer je het deeg hebt gekneed, laat je het 30 minuten rusten onder plasticfolie. Zo wordt het lekker zacht en is het straks gemakkelijk uit te rollen.

Rol het deeg vervolgens uit totdat een lap van zo’n 3 millimeter dik. Steek daarna cirkels uit het deeg. Dit worden straks de pastechi.

Vul elke deegcirkel met een eetlepel van de vulling. Bestrijk de randjes van de cirkel daarna met wat water en vouw het deeg dubbel. Druk de randjes van de pastechi tenslotte goed aan met een vork.


TIP: Je kunt hiervoor ook ’n pastechi-vormer gebruiken. Ik vind dat zelf een stuk handiger. De pastechi worden zo ook allemaal exact even groot. Wij gebruiken thuis de volgende set – die is niet duur en je hebt meteen 4 verschillende groottes! De onderkant van de vorm kun je ook meteen gebruiken om de cirkels uit te steken. Handig!
Wanneer je alle pastechi hebt gevuld is het tijd om te bakken!

Verhit hiervoor een frituurpan of pannetje met olie voor op 170 graden. Frituur de pastechi daarna in de olie totdat ze goudkleurig zijn. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten. Laat ze tenslotte even afkoelen op keukenpapier – Eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Ben je gek op Antilliaanse pastechi, maar heb je geen zin om de barbecue aan te steken? Probeer dan ook eens onze pastechi met kaas of die met gehakt!

Summary
Recipe Name
Oxtail pastechi
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1938 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend