Pasen staat weer voor de deur en wat is er dan gezelliger dan lekker samen eten? Waar je bij kerstmis meestal kiest voor een diner, wordt het bij Pasen toch vaker een leuke brunch. Met lekkere broodjes, kleine hapjes en vooral veel zoete kleuren op tafel. Wat ga jij dit jaar maken voor de Paasbrunch? Wij geven je alvast onze 10 beste recepten!
1. Pumpkin Spice Broodjes

Deze zoete broodjes met pompoenboter zijn een variatie op de Antilliaanse ‘pandushi’. Ik ben altijd aan het experimenteren met nieuwe smaken daarvoor en zo kwam ik op deze versie met pompoen en specerijen. De broodjes zijn lekker zoet en hoeven daardoor geen beleg. Met hun oranje kleur is het tijdens Pasen echt gezellig op tafel. – Klik hier voor het recept van de pumpkin spice broodjes
2. Pulled Pork sandwiches

Heb je genoeg tijd om het vlees te bereiden? Kies dan voor deze onweerstaanbaar lekkere ‘pulled pork sandwiches’. Met langzaam gegaarde procureur in een lekkere barbecuesaus. Je kunt het vlees voor deze broodjes zowel op de bbq als in de oven bereiden, dus ook op een regenachtige dag is het een prima recept! – Klik hier voor het recept van de pulled pork sandwiches
3. Mini tulbandjes met cream cheese frosting

Met Pasen loop je — net als bij kersmis — het risico dat je een béétje teveel eet. Het is daarom dus belangrijker dat alles net een tikkie kleiner is dan normaal. Deze mini tulbandjes zijn dus perfect! Ze zijn niet alleen leuk om te zien, maar ook heel erg lekker. Met hun cream cheese frosting stelen ze de show tijdens de Paasbrunch. En omdat ze zo klein zijn, passen ze prima in een groter buffet. – Klik hier voor het recept van de mini tulbandjes
4. Zelfgemaakte bagels

Er is bijna niks lekkerder dan een zachte, glimmende bagel met roomkaas en gerookte zalm. Of misschien ga je voor een combinatie van roerei en avocado? Zelfs een vegan versie met hummus en spinazie is een fijne optie voor Pasen. Wist je dat bagels helemaal niet moeilijk te maken zijn? Met ons recept gaat het je voor deze Paasbrunch zeker lukken! – Klik hier voor het recept van de bagels
5. Kipspiesjes (op suikerriet)

Gemaakt van kipgehakt en lekker gekruid… dat zijn onze kipspiesjes. Je kunt ze natuurlijk prima op een ‘gewone’ satéprikker doen, maar als je all-out wilt gaan zijn zelfgemaakte spiesjes van suikerriet nóg leuker! Suikerriet kun je tegenwoordig bij de grotere Surinaamse toko’s vinden. Maar natuurlijk kun je ook voor ’n kebabpin of satéprikker gaan. De kipspiesjes smaken er niet minder om. – Klik hier voor het recept van de kipspiesjes
6. Antilliaanse pompoenpannenkoeken

Een klassieker. De Antilliaanse ‘arepa di pampuna’ zijn kleine pannenkoekjes met pompoen en kaneel. De liefhebbers mengen ook rozijnen door het beslag. Ook met Pasen zijn deze arepa’s niet te weerstaan. De pannenkoeken zijn van zichzelf al wat zoet, dus meer dan wat poedersuiker hebben ze niet nodig. Ook deze Antilliaanse klassieker is een welkome toevoeging aan de Paasbrunch. – Klik hier voor het recept van de pompoenpannenkoeken
7. Gevulde eieren

Vooruit, nóg maar een inkoppertje: met Pasen moet je natuurlijk wel iets van eieren eten. Je kunt ze dan gewoon koken, maar gevulde eieren (in het Papiamentu noemen wij ze ‘webu yená’) zijn dan nét wat leuker en fleuriger. Wil je de vulling voor de eieren trouwens écht een stevige kleur geven? Meng dan wat bietenpoeder (roze) of spinaziepoeder (groen) door het mengsel! – Klik hier voor het recept van de gevulde eieren
8. Zelfgemaakte granola (glutenvrij!)

Ben je niet zo van het stevige eten ’s ochtends en ga je liever voor ’n wat lichter ontbijt? Dan is onze zelfgemaakte granola wat je deze Pasen nodig hebt! We maken ‘m glutenvrij en met alleen maar fijne, pure ingrediënten. Boekweitkorrels, kokos en pompoenpitten bijvoorbeeld. Met dit recept kun je trouwens eindeloos variëren. Doe er precies in wat jij het lekkerste vindt! – Klik hier voor het recept van de glutenvrije granola
9. Tonijnbroodjes

Ze zien er prachtig uit en je bent meteen verzekerd van de perfecte ‘hartige noot’ voor de Paasbrunch… met deze tonijnbroodjes steel je gegarandeerd de show! Je maakt ze van zacht en luchtig brooddeeg en een lekker pittige tonijnvulling. Absoluut de moeite waard. – Klik hier voor het recept van de tonijnbroodjes
10. Funchikoekjes met citroen

Koekjes gemaakt van maïsmeel en citroen. Die schreeuwen toch dat de lente is begonnen? Maak ze deze Pasen en verras je gezin ermee. En heb je wat koekjes over? Dan kun je ze prima in een luchtdichte doos bewaren. Ook een week later smaken ze nog prima. – Klik hier voor het recept van de funchikoekjes






Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.