Home Receptenhoofdgerechten De eyecatcher op jouw kerstdiner: gevulde kip
gevulde kip voor het kerstdiner

De eyecatcher op jouw kerstdiner: gevulde kip

door admin

Het einde van het jaar nadert, en dat betekent dat de feestelijke kerstdagen voor de deur staan. Het perfecte moment om je dierbaren te verwennen met een heerlijk gerecht. Dit jaar kun je ze verrassen met een prachtige gevulde kip. Lees snel verder om te ontdekken hoe je dit gerecht eenvoudig op tafel zet!

Gevulde kip met gehakt, appel, salie en walnoten

Deze gevulde kip is dé ster van je kerstdiner. Met een heerlijke vulling van gekruid gehakt, frisse appel, geurige salie en knapperige walnoten, zorg je voor een smaakvol gerecht dat zowel hartig als zoet is. Dit gerecht is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen. Een gegarandeerde hit voor je kerstmenu!

Ingrediënten

  • 1 hele scharrelkip
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • ½ tl zwarte peper
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • ½ tl knoflookpoeder

Voor de vulling

  • 250 gr kipgehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl komijn
  • ½ tl gemalen koriander
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 elstar-appel
  • 50 gr walnoten
  • 25 gr roomboter
  • 1 rode ui
  • 2 takjes verse salie
  • 2 sneetjes wit casinobrood

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Gebruik de hakmolen van de staafmixer om het brood fijn te malen. Doe de broodkruimels samen met het kipgehakt, paprikapoeder, knoflookpoeder, komijn, koriander en zout en peper in een kom.
  3. Snipper de ui en snijd de salieblaadjes fijn. Verhit in een koekenpan de boter en fruit de ui en salie 1 min.
  4. Schil en snijd de appel in blokjes. Bak deze blokjes 2-3 min. mee met de ui. Hak de walnoten grof en schep door het appelmengsel.
  5. Meng het appel-notenmengsel geleidelijk door het kipgehakt en de broodkruimels. Verwijder het elastiek van de kip (bewaar dit voor later). Vul de kip met het gehaktmengsel. Vouw de poten terug en bind ze met het elastiek vast.
  6. Meng nu de olijfolie met paprikapoeder, zout, peper, tijm en rozemarijn en smeer de kip hier mee in.
  7. Rooster de kip in de oven in 1 uur en 15 min. gaar. Laat de kip uit de oven 5 min. rusten en leg op een schaal.

Smullen gegarandeerd

Met deze gevulde kip zet je iets feestelijks op tafel zonder urenlang in de keuken te staan. En dat is wel zo fijn op een dag waarop je vooral wilt genieten van elkaars gezelschap. De heerlijke geuren en smaken doen de rest, zodat jij zorgeloos kunt meegenieten van een sfeervol kerstdiner!

  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend