Deze kruidige gehaktballetjes zijn zó lekker in combinatie met de muntsaus… een simpel recept, maar het resultaat is restaurantwaardig. Maak ze nu zelf in ’n handomdraai.
Dit recept is voor 4 personen
De Alu pro koekenpannen van Demeyere
Ik maakte dit recept in samenwerking met Demeyere. Van hen kreeg ik deze mooie Alu Pro 5 koekenpannen om mee te werken.
Demeyere staat al jaren bekend om zijn hoogwaardige kookgerei, en de Alu Pro 5 koekenpannenset is daar geen uitzondering op. Deze pannen, met hun Duraslide Titanium afwerking, zorgen voor een ongeëvenaarde anti-aanbak ervaring, waardoor je maar weinig vet nodig hebt om te bakken. Koken wordt zo niet alleen makkelijker, maar ook gezonder!
De Alu Pro pannen hebben een speciale ‘radiant’ bodem. Hierdoor warmen ze super snel op en blijft de bodem gegarandeerd vlak. Heel fijn als je kookt op elektriciteit of inductie!
Het beste van deze pannen? Ze zijn niet alleen functioneel, maar ook prachtig ontworpen. Met ’n elegant RVS handvat dat lekker in de hand ligt. En wat is een betere manier om ze uit te proberen dan met een heerlijk recept voor gehaktballetjes in muntsaus?
Liever een video?
In onderstaande video zie je in ’n minuut hoe ik de gehaktballetjes in muntsaus maak:
Ingrediënten:
- 500 gram rundgehakt
- 1 geklutst ei
- 50 gram paneermeel
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 fijngehakte ui
- 1 geperst teentje knoflook
- 1 fijngehakte jalapeño peper
- Sap en geraspte schil van een limoen
- Klein bosje fijngehakte koriander
- Klein bosje fijngehakte peterselie
- 50 gr roomboter
- 20 muntblaadjes
- 1 teentje knoflook
- 3 el olijfolie
- Sap van een halve citroen
- 150 ml Griekse Yoghurt
Bereiding gehaktballetjes met muntsaus:
1. Meng het rundgehakt met het ei, paneermeel, zout, zwarte peper, ui, knoflook, jalapeño peper, limoensap en -schil, koriander en peterselie.
2. Kneed het gehakt goed door en vorm er balletjes van.
3. Smelt de roomboter in een koekenpan op laag vuur en bak de gehaktballetjes hierin. Na ongeveer 20 minuten zijn ze perfect gaar en goudbruin.
4. Terwijl de gehaktballetjes bakken, maak je de muntsaus. Doe de muntblaadjes in een vijzel samen met een teentje knoflook, zout en olijfolie. Maal dit fijn, totdat je ’n gladde saus krijgt.
5. Voeg het citroensap toe aan de muntolie en roer goed.
6. Schep de Griekse Yoghurt in een schaal en giet de muntolie eroverheen. Roer eventueel een beetje door elkaar.
7. Serveer de gehaktballetjes warm met de munstsaus – eet smakelijk!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.