Home Receptengebak Kippasteitjes (met bladerdeeg)
kippasteitjes in bladerdeeg

Kippasteitjes (met bladerdeeg)

door admin

Er gaat niks boven zelfgemaakte kippasteitjes. Die kun je maken op de Antilliaanse manier, maar deze versie met kipfilet en groenten in bladerdeeg is ook onweerstaanbaar lekker… en een stuk sneller om te maken!

Van dit recept kun je 30 kleine pasteitjes maken. Die maak je dan van een half plakje bladerdeeg met daarop een flinke eetlepel van de vulling. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om grotere kippasteitjes te maken. In dat geval gebruik je 15 hele plakjes bladerdeeg. Net waar je trek in hebt natuurlijk. In beide gevallen blijft de baktijd ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten:

  • 3 kipfilets
  • 1 Liter bouillon (kip)
  • 10 pimentkorrels
  • 2 laurierblaadjes

Voor de vulling



  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 mme. Jeanette peper (naar smaak!)
  • een klein bosje selderij, fijngesneden
  • 2 wortels, in kleine blokjes
  • 100 gr doperwten (diepvries)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl masala
  • 2 el Chinese ‘dark soy sauce’
    (of gebruik ketjap Manis)
  • 2 tl tomatenpuree
  • zout en peper naar smaak

En verder…

  • 15 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei, geklutst
  • sesamzaadjes, om te bestrooien

Bereiding kippasteitjes met bladerdeeg

Kook de kipfilets 20 minuten in de bouillon (mag van een blokje) met daarin de pimentkorrels en laurierblaadjes. Trek het vlees daarna met 2 vorken in draadjes uit elkaar en zet het apart.

Snijd nu alle groenten en bak die even aan in de zonnebloemolie. Voeg na 5 minuten de kip toe en breng de vulling op smaak met paprikapoeder, masala, sojasaus, tomatenpuree en zout & peper naar smaak. Bak het geheel nog 5 minuten op laag vuur en laat het daarna afkoelen tot kamertemperatuur.

Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd elk plakje in tweeën. Plaats ’n eetlepel van de vulling op het deeg, vouw het dubbel en druk de randjes dicht met een vork.



Verwarm nu de oven voor op 200°C.

Kluts het ei en bestrijk de kippasteitjes hiermee. Strooi er tenslotte wat sesamzaadjes over. Bak de pasteitjes in 20 minuten goudkleurig en gaar. Eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Ben je gek op gerechten met kip in deeg? Probeer dan ook eens onze barbecue kip broodjes!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend