Avocadotoast is inmiddels niet meer weg te denken als lunch- of voorgerecht. Een lekkere snee getoast (goed!) brood met saus, plakjes avocado en ’n topping. De meest klassieke ‘extra’s’ zijn natuurlijk roerei en gerookte zalm. Maar als je helemaal over the top wilt gaan, kies je natuurlijk voor kaviaar.
Voor de Week Zonder Vlees & Zuivel maken wij dit jaar een vegan versie van de avocadotoast. Zowel de mayonaise als de kaviaar die we als topping gebruiken zijn dus geheel plantaardig.

Vegan kaviaar van Albert Heijn
Je zou het misschien bijna niet geloven, maar er is tegenwoordig dus vegan kaviaar te verkrijgen. Gewoon, bij de Albert Heijn! Wij hebben ‘m getest en ik zal je zeggen: Deze smaakt écht goed en heeft ook serieus het mondgevoel dat kaviaar heeft. Dat laatste vond ik bij andere merken nogal eens tegenvallen, maar AH krijgt van mij dus dikke complimenten voor dit product.
Bij Albert Heijn vind je tegenwoordig meer dan 1000 plantaardige producten. Fijn geprijsd en fijn in gebruik. Zo wordt het wel heel gemakkelijk om te kiezen voor plantaardig!
Portie & tips voor de avocadotoast
Van dit recept maak je één snee avocadotoast. Dat is dus voor één (flinke) portie. Heb je meer of minder nodig? Dan kun je het recept gemakkelijk halveren of verdubbelen.
Tip: Gebruik voor dit recept een dikgesneden plak góed brood. Naar keuze natuurlijk – en het liefst zelfgesneden. Zo maak je van de avocadotoast een echt feestje!

Ingrediënten:
- Een snee goed brood (naar keuze)
- 1 el olijfolie
- ½ avocado
- 2 el AH vegan mayo
- Zout, peper en peterselie, om te bestrooien
- Een kneepje citroensap
- 2 tl AH vegan kaviaar
- ½ tl chilivlokken
Bereiding avocadotoast met vegan kaviaar
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd een dikke plak brood en toast die enkele minuten in de olie, totdat het brood droog, knapperig en bruin is.
Laat het brood even afkoelen en bestrijk hem daarna met de vegan mayonaise. Bestrooi de mayonaise vervolgens met zout, peper en peterselie naar smaak.
Halveer en schil de avocado en snijd de helft in heel dunne plakjes. Verdeel de avocadoplakjes over het brood en besprenkel het met wat citroensap.
Verdeel daarna de vegan kaviaar in het midden van de avocadoplakjes en maak de avocadotoast af met wat chilivlokken. Eet smakelijk!
Probeer ook eens…
Ben je gek op plantaardige recepten? Probeer dan ook eens onze piña colada breakfast bowl!
- Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk





Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.