Home Receptengebak Kokospannenkoeken met gebakken ananas
kokospannenkoeken met gebakken ananas in rumsaus recept soulfood

Kokospannenkoeken met gebakken ananas

door admin

Begin je dag met de Caribische smaken van deze kokospannenkoeken met gebakken ananas in een saus van bruine suiker, kaneel en rum. Met de klassieke combinatie van ananas en kokos maak je elk ontbijt en elke brunch speciaal. Geen alcohol? Geen probleem! In dat geval vervang je de rum door ’n beetje water.

Van dit recept maak je 2 porties pannenkoeken. Heb je meer of minder nodig? Dan kun je het recept gemakkelijk halveren of verdubbelen.

Ingrediënten:

voor de kokospannenkoeken



  • 75 gr geraspte kokos (droog)
  • 75 gr zelfrijzend bakmeel
  • een snufje zout
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • ongeveer (!) 100 ml kokosmelk
  • zonnebloemolie, om in te bakken

voor de gebakken ananas

  • 50 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 50 ml witte rum
  • een snufje kaneel
  • 100 gr ananas, in stukjes (het liefst vers, anders uit blik)
  • een klontje boter, om in te bakken

Bereiding kokospannenkoeken met ananas

Rooster de geraspte kokos in een droge pan, totdat de kokos lichtbruin kleurt. Doe het daarna in een kom en meng het met het bakmeel, het zout, de vanillesuiker en de suiker. Roer dit alles goed door elkaar.

Voeg nu de eieren en de helft van de kokosmelk toe en kijk hoe dik het beslag is. Als het ongeveer zo dik is als vla, is het goed. Is je beslag te dik? Voeg dan wat extra kokosmelk toe totdat het de juiste dikte heeft.

Doe nu telkens ’n theelepel zonnebloemolie in een koekenpan die je op middelhoog vuur hebt verwarmd. Hierin schep je steeds een grote lepel beslag. Wanneer er belletjes op het beslag komen, mag je de kokospannenkoek omdraaien. Bak de kokospannenkoeken in zo’n 3-4 minuten gaar en goudkleurig en zet ze nog even apart.



Snijd nu de ananas in stukjes en verwarm de boter in een koekenpan. Doe hier de ananasstukken bij en bak ze zo’n 2 minuten, totdat ze zacht zijn. Voeg daarna de bruine basterdsuiker en kaneel toe en bak totdat de suiker is gesmolten. Voeg tenslotte de rum toe en zet het vuur dan uit.

Schep de ananas met de saus over de kokospannenkoeken en serveer ze meteen. Eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Ben je gek op gerechten met ananas? Probeer dan ook eens onze kip met ananas of de Antilliaanse ananastaart

Summary
recipe image
Recipe Name
Kokospannenkoeken met gebakken ananas in rumsaus
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1646 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend