mango pepper sauce hot sauce recept soulfood

Mango pepper sauce

door admin

Deze hot sauce (of ‘pika’) wordt veel gegeten op de Engelssprekende eilanden van het Caribisch gebied. Het is naast heet ook heerlijk zoet en tropisch van smaak door de mango. Sweet like honey, but it stings like a bee!

Houd je niet van héél pittige hot sauce? Gebruik dan bij het maken van dit recept wat minder hete pepers. Zelfs met één madame Jeanette peper op twee potjes heb je al een lekkere kick. En hetzelfde andersom natuurlijk… houd je van extra heet? Gebruik dan meer pepers. Easy!

Mango pepper sauce bewaren



Ik krijg heel vaak de vraag hoe lang je deze mango hot sauce (en de andere sambals) kunt bewaren. Dat hangt af van een aantal dingen: weck je de saus op de juiste manier? Dan kun je de potjes gerust twee jaar op kamertemperatuur in de kast zetten. Wecken doe je door de net gekookte (hete!) mango pepper sauce in gesteriliseerde glazen potten met weckring of klikdeksel te doen. Zelf gebruik ik hiervoor graag lege jam- of olijvenpotjes.

Deze gevulde potjes zet je dan samen in een grote pan die je afvult met water. Dit breng je aan de kook en na zo’n 15 minuten kun je de potjes weer uit de pan halen.

Heb je geen zin in dit hele proces? Dan kun je de potjes mango pepper sauce in de koelkast zetten. Daar blijven ze (geopend) nog minstens een week goed.

Tip: de mango pepper sauce invriezen kan ook nog! Het liefst in plastic flesjes of in ’n ijsblokjesvorm



Van dit recept maak je ongeveer 2 potjes ‘mango pepper sauce’.

Ingrediënten:

  • 5 madame Jeanette of Adjuma pepers
  • 1 stevige (maar rijpe) mango
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 150 ml appelazijn
  • 50 ml water
  • 2 el honing
  • ¼ tl komijn
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl piment (gemalen)
  • 1 tl zout

Liever een video?

In deze video zie je in 30 seconden hoe Jonathan en ik de mango pepper sauce maken… en ‘m serveren met lekkere gebakken vis. Om de vis te maken wentel je moten in een mengsel van bloem en onze afro-cajun spice mix. Goed krokant bakken in (zonnebloem)olie en een lepeltje hot sauce erover!

Bereiding mango pepper sauce

Schil de mango en snijd hem in stukken. Doe hetzelfde met de ui. Pers vervolgens de knoflookteentjes uit en verwijder de zaadjes uit de madame Jeanette pepers.

Doe nu alle ingrediënten samen in een keukenmachine of blender en pureer het geheel tot een gladde saus.

Doe het mengsel in een steelpan en verhit het op laag vuur totdat het kookt. Laat de pepper sauce op deze manier zo’n 10 minuten doorkoken.



Vul goed afsluitbare glazen potten of flessen (b.v. met ‘klikdeksel’) met de mango pepper sauce en bewaar deze vervolgens in de koelkast. Eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Ben je gek op zelfgemaakte hot sauce? Probeer dan ook eens onze pika natural, gebakken sambal of de papaya hot sauce!

Summary
recipe image
Recipe Name
mango pepper sauce - recept voor de lekkerste hot sauce
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1483 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend