Pulled chicken wordt gemaakt van stukjes kip (het liefst dijfilet) dat héél lang heeft mogen stoven. Door de zachte manier van garen krijg je uiteindelijk heerlijk zacht draadjesvlees. Perfect voor op een broodje, of bij de warme maaltijd!
Onze pulled chicken heeft een Caribische twist. We maken ‘m met Jamaicaanse Jerk-kruiden. Zo weet je zeker dat het een echte smaakbom wordt! Probeer onze kip ook eens op ’n wrap of pizza. Onweerstaanbaar lekker!
Van dit recept maak je genoeg pulled chicken voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 500 gr kip – dijfilet
- 1 ui, gesnipperd
- 1/2 tl uipoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1 tl gerookte paprikapoeder
OF gewone paprikapoeder - 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- een snufje kaneel
- 1 tl cayennepeper of chilivlokken
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl nootmuskaat
- 2 tl bruine suiker
- 1/2 tl gedroogde tijm
- roomboter of zonnebloemolie, om in te bakken
Bereiding Caribische pulled chicken
Verhit de boter of olie in een pan op matig vuur. Snipper de ui en fruit die ongeveer 5 minuten in het vet, totdat de ui glazig ziet. Snijd de dijfilets nu in reepjes van een centimeter dik en doe die bij de ui in de pan.
Bak de reepjes even aan en voeg daarna alle overige ingrediënten toe. Roer het geheel vervolgens nogmaals goed door.
Je kunt nu wat water toevoegen, totdat de kip net onder staat. In ons geval was een halve liter voldoende. (het ligt heel erg aan de breedte van je pan hoeveel je uiteindelijk nodig hebt).
Plaats vervolgens de deksel op de pan en laat de kip zo’n 50 minuten op laag vuur stoven. Dreigt de kip nu helemaal droog te koken? Voeg dan wat extra water toe.
Wanneer de kip helemaal gaar en zacht is, haal je de pan van het vuur. Laat de kip iets afkoelen en haal daarna de stukjes vlees uit de saus. Om de pulled chicken te maken ga je daarna als volgt te werk: Trek alle stukjes kip goed uit elkaar met twee vorken, totdat je draadjesvlees overhoudt.
Doe de stukjes kip tenslotte in een serveerschaal en giet er een beetje van de saus overheen. – Eet smakelijk!
Tip: Serveer de Caribische pulled chicken met bijvoorbeeld komkommer, ingemaakte Jalapeño pepers of stukjes paprika. Je kunt er een broodje mee beleggen, maar ook over rijst of aardappelen is het niet te weerstaan.
Pulled chicken uit de slowcooker
Dit gerecht is uitermate geschikt om te maken in de slowcooker of Crockpot. Je kunt de kip dan zo’n 4-6 uur op de laagste stand laten garen. Het resultaat wordt dan nóg zachter dan in een normale pan!
Vegan pulled chicken
Heb je liever een vegetarische / veganistische variant van dit recept? Die hebben we natuurlijk ook! Met dit recept maak je de lekkerste ‘vegan pulled chicken’ van jackfruit!
Probeer ook eens…
Ben je gek op kip? Vergeet dan niet onze ‘grilled chicken salade’ eens te proberen!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.