Naast okrasoep is dit ‘m… mijn absolute favoriete gerecht. Ik denk dat ik deze roast chicken taco’s wel elke dag zou kunnen eten. En waarom ook niet? Kip uit de oven, lekker veel rauwkost en dat allemaal op heerlijke zelfgemaakte taco’s die je met maar 4 ingrediënten maakt.
Deze taco’s doen het goed als avondeten (ik reken er 3 tot 5 per persoon), maar ook op een feestje of bij de barbecue zijn ze een fijne snack. Het beste? Door al die lekkere groenten ligt er meteen een regenboog op je bord
Vegan opties
Eet jij geen dierlijke producten? Vervang de kip dan door je favoriete vleesvervanger (de mijne is seitan) en de zure room door een plantaardig alternatief. That’s it!
De messen van Wüsthof
Dit recept mocht ik maken in samenwerking met het merk Wüsthof. Deze Duitse fabrikant van koksmessen en keukengerei heeft me flink geholpen bij het snijwerk. Door het gebruik van de messen uit hun Ikon serie was ik nóg sneller klaar dan gewoonlijk.
Wat zijn die messen scherp zeg! En wat een topkwaliteit: messen van hun eigen, beroemde Wüsthof staal met een heft van Afrikaans ‘blackwood’. Voor het aansnijden van de kip gebruikte ik de ‘carving knife’ en voor het hakken van de groente de ‘Chef’s knife’ van 20 cm.
Van dit recept maak je zo’n 20 taco’s. Dat zijn 4-6 porties.
Ingrediënten:
Voor de taco’s
- 500 gr tarwebloem
- 50 ml olie (zonnebloem, olijf of soja)
- 1 flinke theelepel zout
- 250-280 ml lauwwarm water
Voor de kip
- 1 hele kip
- 2 el Curaçao hot chicken kruiden
(of maak een mengsel van een theelepel paprikapoeder, knoflookpoeder, uipoeder, koriander, zwarte peper en zout) - 2 el plantaardige olie
En verder…
- 2 avocado’s
- Het sap van 1 limoen
- Zout, peper en gehakte peterselie naar smaak
- 2 tomaten, in blokjes
- 1 rode ui, in halve ringen
- groene (punt)paprika’s, in ringen/reepjes
- een bosje koriander, fijngesneden
(lust je geen koriander? Gebruik dan peterselie) - 150 ml zure room/crème fraîche
- Sambal of hot sauce naar smaak
- 1 limoen, in partjes
Liever een video van de roast chicken taco’s?
In de volgende video zie je in ongeveer 30 seconden hoe ik de lekkere roast chicken taco’s maak:
Bereiding roast chicken taco’s
Begin met het roosteren van de kip. Hiervoor meng je de specerijen met de olie en wrijf deze over de kip, totdat al het vlees bedekt is. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de kip in zo’n 75-80 minuten gaar en goudkleurig. Wanneer de kip gebakken is, laat je hem zo’n 10 minuten afkoelen. Snijd vervolgens het vlees van het karkas af en zet dit apart.
Wanneer de kip in de oven staat, kun je verder met de taco’s. Meng hiervoor de bloem, olie, zout en het water tot een soepel deeg. Kneed het deeg zo’n 5 minuten met de mixer of zo’n 15 minuten met de hand.
Verwarm nu een droge pan op hoog vuur. Neem telkens een bolletje deeg ter grootte van een walnoot en rol deze met ’n deegroller tot een cirkel van zo’n 15cm. Het deeg mag écht heel plat zijn. 1-2 mm is genoeg. Bak de taco’s één voor één in de droge, hete pan. Dit duurt ongeveer een minuut per kant. Draai ze tijdens het bakken eenmaal om.
Doe vervolgens het vruchtvlees van de avocado’s in een kom en meng dit met zout, peper en gehakte peterselie naar smaak. Voeg ook het limoensap toe en prak dit samen tot een zachte ‘guacamole’.
Snijd vervolgens alle groenten klein. Om de roast chicken taco’s samen te stellen smeer je op elke taco wat guacamole. Daarop gaan wat stukken kip, de groenten en als laatste een likje zure room en sambal. Bestrooi de taco’s tenslotte met de gehakte koriander en knijp er een partje limoen over uit. Eet smakelijk!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.