Home Receptenhoofdgerechten Zelf vegan burgers maken doe je zó!


vegan burgers zelf maken recept zelfgemaakte veganistische hamburgers

Zelf vegan burgers maken doe je zó!

door admin

Heerlijke, zelfgemaakte vegan burgers op basis van kikkererwten en lekker veel specerijen. Deze vegan burgers zijn echt onweerstaanbaar lekker!

Een tijdje geleden beloofde ik het al op social media: vanaf nu is het bij ons elke vrijdag ‘vega vrijdag’. Dus op vrijdag krijg je ‘n lekker vegetarisch of vegan recept van me voor ‘n dagje zonder vlees. Natuurlijk wel met 100%% smaak



Deze burgers maak je heel gemakkelijk zelf. Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine of blender. Daarin doe je alle ingrediënten voor de ‘burger patties’ en dan… draaien maar! De rest spreekt voor zich: een lekker broodje, je favoriete saus en natuurlijk wat (ingemaakte) groenten om je vegan burger helemaal af te maken.

Dit recept is voor 4 vegan burgers

vegan burgers zelf maken recept zelfgemaakte veganistische hamburgers

Ingrediënten:

  • 450 gr (een groot blik) kikkererwten
  • 30 gr havermout
  • 1 rode ui
  • het sap van ½ citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • zout en peper naar smaak

En verder…

  • zonnebloemolie, om in te bakken
  • 4 (plantaardige) hamburgerbroodjes
  • ketchup of een andere saus naar keuze
  • rucolablaadjes, komkommer en schijfjes rode ui, om te serveren

Bereiding vegan burgers

Spoel de kikkererwen af in een vergiet en laat ze daarna goed uitlekken. Doe de kikkererwten samen met de havermout, de rode ui, de knoflook, het citroensap en alle specerijen in een keukenmachine en maal het geheel tot een (bijna) gladde massa. Breng dit daarna verder op smaak met zout en peper.



Verdeel het mengsel in 4 gelijke delen en vorm die tot dikke schijven. Leg deze op een bord en laat ze in de koelkast minstens 30 minuten opstijven.

Om de vegan burgers samen te stellen, snijd je de broodjes doormidden en toast je ze even aan de binnenkant. Verhit vervolgens olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hier de vegan burgers in, totdat ze goudkleurig en gaar zijn. Dit duurt zo’n 10 minuten. Draai de burgers tijdens het bakken enkele malen om, zodat ze aan beide kanten evenveel kleur krijgen.

Leg de burger patties op de broodjes en maak je burgers af met ketchup, rucola, komkommer en schijfjes rode ui. Natuurlijk kun je met de toppings eindeloos variëren. Serveer de vegan burgers warm – eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Op zoek naar meer lekkere vegan recepten? Probeer dan ook eens onze KFO (gefrituurde oesterrzwammen) of deze sticky sesam tofu!



Summary
recipe image
Recipe Name
Zelf vegan burgers maken doe je zó! • recept
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 2033 review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Probeer ook eens...

Translate »
Send this to a friend