Home Receptendranken Boba / Bubble tea
bubble tea zelf maken milk boba recept

Boba / Bubble tea

door admin

Bubble tea of Boba is een echte rage! Het populaire drankje uit Azië staat steeds vaker op het menu bij restaurants en lunchrooms. Het is een lekkere zoete thee met melk en tapiocaparels. Heb jij al eens bubble tea gedronken? En beter nog… heb je het al eens zelf gemaakt?

Wat is bubble tea?

Bubble tea is een zoete thee met ijsblokjes en melk. Daarnaast wordt er vaak een andere smaak (bijvoorbeeld fruit) aan toegevoegd. Het meest kenmerkende voor dit drankje is dat er onderin de beker een laag tapiocaparels gaan. Deze kun je eten door ze voorzichtig met een breed rietje omhoog te zuigen.

Vooral kinderen zijn he-le-maal gek op dit drankje dat oorspronkelijk uit Taiwan komt. Logisch natuurlijk, want de tapiocaparels die erin zitten lijken net op snoepjes. Ze zijn lekker chewy en lijken nog ’t meest op winegums die minder zoet zijn dan normaal. Je kunt bubble tea (ookwel Boba genoemd) gemakkelijk zelf maken met ons recept.

Maak je eigen bubble tea

Met dit recept maak je een standaard bubble tea of ‘boba’. Met de smaken kun je natuurlijk eindeloos variëren. Doe er – net zoals bij de populaire zaakjes – eens gepureerd fruit of een lekkere smaak siroop door. Ook een ingrediënt als zoete, gecondenseerde melk doet het heel goed in de boba. Net wat je zelf het lekkerste vindt!

Dit recept is voor één groot glas. Heb je meer nodig? Dan kun je het recept gemakkelijk verdubbelen.

Ingrediënten:

Voor de tapiocaparels

  • 1 L water
  • een handje tapiocaparels*
    *snelkokende parels zijn het fijnste om mee te werken!

Voor de siroop

  • 50 gr bruine suiker
  • 30 ml water

En verder…

  • 150 ml sterke zwarte thee
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 5 ijsblokjes
  • fruit of siroop naar keuze
bubble tea zelf maken milk boba recept

Bereiding van bubble tea

Maak als eerste de siroop door de bruine suiker met het water te koken. Wanneer de suikerkristallen zijn opgelost, is de siroop klaar. Dit duurt meestal zo’n 2 minuten.

Zet vervolgens ’n kop sterke, zwarte thee. Je kunt hiervoor het beste twee theezakjes gebruiken. Laat de thee afkoelen. Ga nu verder met het maken van de ‘bubbles’.

Doe hiervoor de tapiocaparels in een pan met het water en breng dit samen aan de kook. Laat de parels koken, totdat ze gaar zijn. Meestal duurt dit zo’n 10-30 minuten, afhankelijk van de soort.

De parels zijn gaar, wanneer ze doorzichtig zijn en dus geen witte kern meer hebben. De juiste kooktijd voor jouw tapiocaparels vind je altijd op de verpakking! Spoel de parels na het koken af met koud water en leg ze in de siroop die je eerder hebt gemaakt.

Nu is het tijd om het drankje samen te stellen. Neem een groot glas en doe hierin de ijsblokjes. Giet er de zwarte thee over en voeg daarna ook de tapiocaparels en siroop toe. Maak de bubble tea af met wat (plantaardige) melk. Drink smakelijk!

Liever een video?

In onderstaande video kun je in 30 seconden zien hoe ik de boba maak:

Probeer ook eens…

Ben je gek op zelfgemaakte drankjes? Probeer dan ook eens onze zelfgemaakte limonade of de Antilliaanse ponche crema!

Summary
Recipe Name
Boba / Bubble Tea maken met ons recept - SOULFOOD.nl
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1332 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend