Deze marinade voor kip móet je een keer proberen… de spicy mango chicken is lekker zoet door mango en bruine suiker, maar ook spicy door de peper, 5 spice en gember. Een kippetje met een echte ‘all round’ smaak!
Vandaag maakte ik de spicy mango chicken samen met Ella Banks. Die ken je waarschijnlijk wel van de hit ‘Alles uit’, dat ik af en toe als achtergrond voor een video gebruik. Hoe we ‘m serveerden? Met lekkere funchi frietjes!
Liever een video?
In onderstaande video zie je in minder dan ’n minuut hoe Ella Banks en ik de spicy mango chicken maakten.
Dit recept is voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1,5 KG kippenbouten
- 1 mango
- een stuk gember van 3 cm
- 50 ml ketchup
- 30 gr bruine basterdsuiker
- 2 el donkere sojasaus
- 1 tl kurkuma
- 1 el Chinese ‘5 spice’ kruiden
- 1 hete peper (Adjuma / mme. Jeanette)
- zout naar smaak
Bereiding spicy mango chicken
Snijd de kippenbouten los, zodat je een dijstuk en drumstick krijgt. Meng vervolgens alle overige ingrediënten in een blender of keukenmachine tot een dikke marinade.
Wrijf de kip goed in met de helft van deze marinade en laat hem enkele uren in de koelkast staan.
Verwarm daarna de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de stukken kip met de huid naar boven op de bakplaat en bak de kip zo 20 minuten.
Strijk met een kwast lekker veel van de overgebleven marinade op de kip en bak ze daarna nogmaals 25 minuten, totdat de buitenkant krokant is en de kip van binnen gaar.
Serveer met rijst, aardappelen of (zoals wij) met funchi friet. Eet smakelijk!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.