Home ReceptenBrood Gestoomde broodjes met kip
gestoomde broodjes recept bao buns bapao lotusbroodjes fried chicken kip

Gestoomde broodjes met kip

door admin

Gestoomde broodjes zijn écht even wat anders dan anders. De meeste broodjes die wij kennen worden namelijk de oven gebakken. In Azië doen ze dat anders. Daar stomen ze hun broodjes soms, waardoor ze superzacht worden en geen korst hebben. Je kent misschien wel de broodjes bapao of de Chinese lotusbroodjes.

Sommige gestoomde broodjes (zoals de bapao) worden gestoomd met de vulling erin. Deze broodjes – je noemt ze ook wel ‘goa bao’ of ‘bao buns’ – niet. Daardoor kun je ze na het stomen beleggen met iets wat je lekker vindt. Stoofvlees, gebakken kip of vis… of een vegetarische vulling van tofu of seitan bijvoorbeeld.In dit recept gaan we voor ’n echte ‘East meets West fusion’. We vullen de bao buns namelijk met gefrituurde kip. Voor dat laatste kun je het beste dijfilet gebruiken. Of natuurlijk kipfilet. Zo lang er maar geen bot in zit, natuurlijk…

Van dit recept maak je zo’n 15 gestoomde broodjes. Heb je meer of minder nodig? Dan kun je het recept gemakkelijk halveren of verdubbelen. De broodjes en de kip kun je na het bakken ’t beste niet invriezen of bewaren.

Ingrediënten:

  • 1x gefrituurde kip volgens ons recept (alleen filet!)
  • 500 gr bapaobloem (of gewone bloem)
  • 7 gr/1 zakje gedroogde gist
  • 8 gr zout
  • 1 el kristal suiker
  • 1 el zonnebloemolie
  • 300 ml lauwwarm water
  • schijfjes rode ui of bosui, om te serveren
gestoomde broodjes recept bao buns bapao lotusbroodjes fried chicken kip

Bereiding gestoomde broodjes met kip:

Begin met het maken van het deeg voor de broodjes. Meng hiervoor de (bapao)bloem met de gist, het zout, de suiker, de olie en het water tot een soepel deeg. Kneed het deeg minimaal 10 minuten goed door en vorm er daarna ’n bal van. Leg het deeg in een ingevette kom en dek deze af met plasticfolie of een natte theedoek. Laat het deeg zo minstens ’n uur rijzen, totdat het in volume is verdubbeld.

Verdeel het deeg vervolgens in 15 stukken. Maak hier bolletjes van en rol die uit tot ’n ovaal van zo’n 7 mm dik. Bestrijk het lapje deeg met wat olie. Neem nu een chopstick en leg die in het midden van het deeg en vouw het deeg dubbel. Haal de chopstick er vervolgens uit.Leg elke ‘bao bun’ in een cupcakepapiertje. Je kunt hier ook ’n stukje bakpapier voor gebruiken. Laat de broodjes op deze manier nogmaals een uur rijzen.

Maak ondertussen de gefrituurde kip volgens ons recept en houd deze daarna warm in de oven op 100 graden.

Zet nu ’n pan op het vuur met daarin een flinke laag water. Wanneer dit kookt, plaats je er een stoommandje in. Leg de broodjes in het stoommandje en stoom ze in zo’n 10-12 minuten gaar. Open ze daarna en serveer ze heet met de kip, wat rode ui of bosui en je favoriete saus. Eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Ben je gek op zelfgebakken broodjes? Probeer dan ook eens onze Antilliaanse pan será!Summary
Recipe Name
gestoomde broodjes met kip - bao buns recept - SOULFOOD.nl
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1269 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend